Η General Motors αύξησε τις προβλέψεις της για το 2023, καθώς τα κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες, όπως αναφέρει το CNBC.

Tα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 2,21 δολάρια έναντι αναμενόμενων 1,73 δολαρίων.

General Motors: Αύξηση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο

Αυξημένες προβλέψεις

Τα έσοδα άγγιξαν τα 40 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψεων 38,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για ολόκληρο το έτος, η GM αυξάνει τις προσαρμοσμένες προβλέψεις της για κέρδη σε ένα εύρος από 11 δισεκατομμύρια έως 13 δισεκατομμύρια δολάρια ή 6,35 έως 7,35 δολάρια ανά μετοχή, από το προηγούμενο εύρος των 10,5 έως 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή μεταξύ 6 και 7 δολ. ανά μετοχή. Η GM αύξησε επίσης τις προσδοκίες για προσαρμοσμένες ταμειακές ροές σε ένα εύρος 5,5  και 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από μια προηγούμενη πρόβλεψη από 5 έως 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η GM μείωσε την πρόβλεψή της, ωστόσο, για τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους λόγω των 875 εκατομμυρίων δολαρίων σε ειδικές χρεώσεις που σχετίζονται με ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Το νέο εύρος κυμαίνεται μεταξύ 8,4 και 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 8,7 έως 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της GM αυξήθηκαν περίπου 3% στις προκαταρκτικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σιγουριά για το 2023

Η GM ανέφερε ότι τα έσοδα κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 11,1% από περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα καθαρά κέρδη της κατά το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο, μειώθηκαν κατά περίπου 18% στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο CFO Paul Jacobson εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών, αφού τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν υψηλότερα από τις προσδοκίες της εταιρείας. Οι προσπάθειες μείωσης του κόστους, όπως το πρόγραμμα εξαγοράς εργαζομένων, επηρέασαν επίσης τα αποτελέσματα ταχύτερα από το αναμενόμενο, είπε.

«Σε γενικές γραμμές, αισθανόμαστε σίγουροι για το 2023», είπε ο Jacobson κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με δημοσιογράφους.

Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της GM περιελάμβαναν προσαρμοσμένα κέρδη 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας που αποδίδονται στους μετόχους, που εξαιρεί ορισμένες πληρωμές μερισμάτων, μειώθηκε κατά 18,5% σε περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Mary Barra, σε επιστολή της προς τους μετόχους την Τρίτη τόνισε επίσης τις ανατροπές στις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας, εξαιρουμένης της Κίνας, η οποία γνώρισε σημαντική πτώση τα τελευταία χρόνια.

Τα έσοδα από μετοχές της GM από την Κίνα ήταν 83 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 64,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι άλλες διεθνείς δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας αύξησαν τα κέρδη κατά 5,8% στα 347 εκατομμύρια δολάρια. Η Βόρεια Αμερική δημιούργησε περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την αυτοκινητοβιομηχανία, σημειώνοντας αύξηση 13,8% από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Δεν ακολουθεί τις μειώσεις

Ο Jacobson είπε στους δημοσιογράφους ότι η GM δεν πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσει τις πρόσφατες μειώσεις τιμών στα EV από αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla.

Ξεχωριστά την Τρίτη, η GM ανέφερε ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στη Samsung SDI με έδρα τη Νότια Κορέα για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου κατασκευής κυψελών μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει στόχο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2026.

Το εργοστάσιο, το οποίο είναι η τέταρτη ανακοινωθείσα εγκατάσταση μπαταριών της GM για τις ΗΠΑ, αναμένεται να παράγει «πρισματικά και κυλινδρικά στοιχεία πλούσια σε νικέλιο». Οι μπαταρίες διαφέρουν από τις κυψέλες θήκης που χρησιμοποιούνται στα νεότερα ηλεκτρικά οχήματα της GM στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.