Το ντοκιμαντέρ «The Mysterious Mr. Lagerfeld» επιχειρεί να ρίξει φως στο ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία του αείμνηστου μόδιστρου, Καρλ Λάγκερφελντ, η οποία υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ και προσφέρει επισκόπηση της ζωής του πολυμαθούς σχεδιαστή στους οίκους Chanel, Fendi και στο δικό του brand.

O σκηνοθέτης Μάικλ Γουόλντμαν μίλησε με μέλη του στενού κύκλου του Καρλ Λάγκερφελντ: τον Σεμπαστιάν Ζοντό, σωματοφύλακά του, τον Μπαπτίστε Τζαμπικόνι, μοντέλο και φίλο του, Μπραντ Κρένινγκ μοντέλο, τη Φρανσουάζ Κασότ, η οποία ανέλαβε τη φροντίδα της Choupette, της γάτας Βιρμανίας του σχεδιαστή, την Καρολίν Λεμπάρ, διευθύντρια επικοινωνίας του αείμνηστου σχεδιαστή.

Όπως τονίζεται, η Σελίν Ντεγκουλέ, δικηγόρος του σχεδιαστή, η οποία έχει πρόσβαση στη διαθήκη του αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες.

Σε δημοπρασία τα διάσημα δερμάτινα γάντια του Καρλ Λάγκερφελντ

Αχόρταγος συλλέκτης

Ένας αχόρταγος συλλέκτης, ο Καρλ Λάγκερφελντ δημιούργησε τολμηρούς εσωτερικούς χώρους σε όλη του τη ζωή. Επέλεξε το πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο ιταλικό σχέδιο του γκρουπ του Μέμφις, στιλ που είχε ερωτευτεί τη δεκαετία του 1980. Στη συνέχεια στράφηκε στις γαλλικές διακοσμητικές τέχνες του 18ου αιώνα, τις οποίες θεωρούσε ιδανικό κομψότητας και φινέτσας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ήταν εξίσου παθιασμένος με το Art Deco, το οποίο περιέγραψε ως τις ρίζες «αυτής της νεωτερικότητας που αναζητώ ακούραστα».

Τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, αγάπησε το μοντέρνο σχέδιο από πρόσωπα όπως ο Mark Newson, ο Martin Szekely και ο Ronan και ο Erwan Bouroullec, με τους οποίους δημιούργησε ένα νέο φουτουριστικό εσωτερικό στην αυγή της 3ης χιλιετίας. Η τελευταία του κατοικία στη Louveciennes ήταν απροσδόκητα διακοσμημένη με στυλ που αφορούσε τη Γερμανία της δεκαετίας του 1920, με έπιπλα σχεδιασμένα από τον Bruno Paul και αφίσες από τις γερμανικές διαφημίσεις των αρχών του 20ου αιώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι