Οι ταύροι του Bitcoin έχουν μια πολύ καλή χρονιά μέχρι στιγμής. Κι αν οι ΗΠΑ αθετήσουν το χρέος τους, θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη, τουλάχιστον όσον αφορά την επένδυσή τους στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Αυτό υποστηρίζει ο Geoff Kendrick, επικεφαλής έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Standard Chartered. Ο Kendrick είπε στο Insider αυτή την εβδομάδα ότι μια χρεοκοπία των ΗΠΑ, την οποία ονόμασε ως «γεγονός χαμηλής πιθανότητας και υψηλής επίδρασης»,  θα μπορούσε να προκαλέσει άλμα του Bitcoin κατά περίπου 20.000 δολάρια, μια αύξηση σχεδόν 70% από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Εκρηξη» στην τιμή του Bitcoin προβλέπουν οι ειδικοί-Πότε αναμένεται να συμβεί

Το Bitcoin ξεκίνησε τη χρονιά πολύ κάτω από τα 17.000 δολάρια, αλλά τώρα κυμαίνεται κοντά στα 30.000 δολάρια. Αυτό είναι ακόμα πολύ μακριά από το υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2021, και ορισμένοι επενδυτές που αγόρασαν Bitcoin τότε αναμφίβολα εξακολουθούν να γλείφουν τις πληγές τους.

Το Bitcoin, προέβλεψε ο Kendrick, θα τα πάει καλά ακόμα κι αν τα συνολικά κρυπτονομίσματα, τα οποία διαπραγματεύονται περισσότερο σαν μετοχές, δεν το πράξουν.

Ακόμα πιο αισιόδοξος

Την περασμένη Δευτέρα, ο Kendrick εμφανίστηκε ακόμα πιο αισιόδοξος: σε σημείωμά του ανέφερε το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024 και ο «χειμώνας κρυπτογράφησης» είχε τελειώσει. Πρόσθεσε ότι το Bitcoin έχει επωφεληθεί από την κατάστασή του ως «επώνυμο ασφαλές καταφύγιο, ένα αντιληπτό σχετικό κατάστημα αξίας και ένα μέσο εμβάσματος».

Η τιμή του Bitcoin εκτοξεύτηκε νωρίτερα αυτό το έτος μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αύξηση των φόβων για τραπεζική κρίση.

Το Bitcoin έχει κάνει ράλι μέχρι στιγμής φέτος, ανεβαίνοντας πάνω από τα 30.000 δολάρια τον Απρίλιο για πρώτη φορά μετά από δέκα μήνες. Τα κέρδη του αντιπροσωπεύουν μια μερική ανάκαμψη μετά την εξαφάνιση τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τομέα της κρυπτογράφησης το 2022, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια και μια σειρά από εταιρείες κρυπτογράφησης κατέρρευσαν.

Οι προβλέψεις για αποτιμήσεις «που θα αγγίξουν τα ουράνια» ήταν κοινός τόπος κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ράλι του bitcoin. Αναλυτής της Citi δήλωσε τον Νοέμβριο του 2020 ότι το bitcoin θα μπορούσε να σκαρφαλώσει μέχρι και τα 318.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2022. Πέρυσι έκλεισε με πτώση περίπου 65% στα 16.500 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η κρίση του ανώτατου ορίου χρέους έχει ενταθεί. Την Τετάρτη, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ψήφισαν νομοθεσία (μετά βίας) που θα αύξανε το ανώτατο όριο του χρέους της κυβέρνησης με αντάλλαγμα περιορισμούς στις δαπάνες. Τις επόμενες εβδομάδες, θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμβιβασμό με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που θα επιτρέψει την άρση του  ορίου χρέους της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News