Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα εργασίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, με τις αιτήσεις στη Μασαχουσέτη να βουτούν απότομα, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή.

Η απότομη μείωση των εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, ανέστρεψε την αύξηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 22.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 242.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαΐου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 254.000 για την τελευταία εβδομάδα.

Οι μη προσαρμοσμένες αξιώσεις μειώθηκαν κατά 18.605 σε 215.810 την περασμένη εβδομάδα, με τις αιτήσεις στη Μασαχουσέτη να πέφτουν κατά 14.042. Οι αιτήσεις μειώθηκαν επίσης σημαντικά στο Μιζούρι και το Νιου Τζέρσεϊ, ενώ αύξηση καταγράφηκε στο Οχάιο και το Ιλινόις.

Σφικτή αγορά εργασίας

Αν και έχει δείξει κάποια σημάδια χαλάρωσης, η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή, με 1,6 κενές θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο τον Μάρτιο, πολύ πάνω από το εύρος 1,0-1,2 που είναι σύμφωνο με μια αγορά εργασίας που δεν δημιουργεί υπερβολικό πληθωρισμό. Και ως εκ τούτου παρακολουθείται στενά από την Federal Reserve, προκειμένου να καθορίσει την νομισματική της πολιτική.

Μια ξεχωριστή έκθεση της παγκόσμιας εταιρείας outplacement Challenger, Gray & Christmas έδειξε ότι οι εργοδότες με έδρα τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν 66.995 περικοπές θέσεων εργασίας τον Απρίλιο, μειωμένες κατά 25% από τον Μάρτιο. Οι απολύσεις, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 176% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Οι περισσότερες απολύσεις καταγράφηκαν στον κλάδο λιανικής, όπου οι περικοπές θέσεων εργασίας αυξήθηκαν κατά 270% σε 14.689 από τον Μάρτιο. Ακολούθησε ο κλάδος της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή