Τουλάχιστον 3.500 θαλάσσια πουλιά έχουν βρεθεί νεκρά από τις 26 Μαΐου στις ακτές της βόρειας Χιλής, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας που ερευνούν το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο, αν και έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της γρίπης των πτηνών.

Εκατοντάδες πτώματα κορμοράνων Guanay έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε παραλίες του Κικίμπο, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο, από μέλη της υπηρεσίας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, μερικά μέτρα μακριά από ξενοδοχεία, εστιατόρια και καζίνο της περιοχής.

Όρκες επιτέθηκαν σε ακόμα ένα σκάφος έξω απο την Ισπανία

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν χθες απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας Χόρχε Μαούτς. Ωστόσο δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί τα αίτια του μαζικού θανάτου των πτηνών.

«Συμβαίνει κάτι στη θάλασσα» που σκοτώνει αυτά τα πουλιά, τα οποία βουτούν στον ωκεανό για να βρουν τροφή ώστε να επιβιώσουν, εξήγησε ο ίδιος.

Από τον Δεκέμβριο του 2022 η Χιλή, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  πλήττεται ιδιαίτερα από τη γρίπη των πτηνών, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο του 10% του πληθυσμού των πιγκουίνων Χούμπολτ, ένα ευάλωτο είδος, αλλά και χιλιάδων άλλων πτηνών.

Επίσης ένας 53χρονος άνδρας έγινε στα τέλη Μαρτίου ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από τη νόσο στη χώρα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ορκες στην Ισπανία

Εν τω μεταξύ, όρκες επιτέθηκαν και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ιστιοφόρο έξω από τις ισπανικές ακτές στο Στενό του Γιβραλτάρ, το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά επιθέσεων που ξεκίνησαν μυστηριωδώς το 2020 και γίνονται όλο και συχνότερες καθώς τα κήτη μιμούνται το ένα το άλλο.

Η επίθεση στο ιστιοφόρο Mustique έρχεται να προστεθεί σε τρία πρόσφατα περιστατικά στα οποία τα σκάφη βυθίστηκαν από επιθετικές όρκες (Orcinus orca), οι οποίες συνήθως αποκαλούνται φάλαινες αλλά είναι στην πραγματικότητα μεγαλόσωμα δελφίνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους