Όλο και νέα καύσιμα βρίσκει το ελληνικό χρηματιστήριο για να συνεχίσει το ανοδικό του ράλι και να ξεπεράσει ακόμη και τα υψηλά 9ετίας, με την Alpha Bank σήμερα να παίρνει τη σκυτάλη.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,75% στις 1.254,04 μονάδες, με τον τζίρο να έχει εκτοξευθεί στα 30 εκατ. ευρώ.

Με την Alpha Bank να έχει κάνει τα μισά σχεδόν του τζίρου, το σημερινό investor day της αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η αγορά δείχνει να περιμένει με μεγάλες προσδοκίες τις εκτιμήσεις της διοίκησης. Και από κοντά έρχονται και οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, οι οποίες δείχνουν να βρίσκονται και πάλι σε ισχυρό ανοδικό κανάλι, ειδικά μετά τη διάσπαση και των 1.000 μονάδων του κλαδικού.

Άλλωστε, πέραν των βραχυπρόθεσμων καταλυτών που επηρεάζουν τους επιμέρους τίτλους, η αγορά δείχνει να τρέχει να καλύψει το έδαφος από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, που όπως αναγνωρίζει και η JP Morgan συνεχίζει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς. Και αυτό, κατά τους αναλυτές της JP Morgan, θα σημάνει την επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, η οποία όμως δεν αναμένεται να έρθει πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank κερδίζει 4,57%, με τις Eurobank, ΕΛΧΑ, Εθνική, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια να την ακολουθούν με ισχυρή επίσης άνοδο. Θετικά κινούνται οι Πειραιώς, Motor Oil, ΟΛΠ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Autohellas και Τιτάν, ενώ αρνητικά οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, Μυτιληναίο, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών