Ήρθε η ώρα να βγούμε από την «παγίδα μετρητών» και να προχωρήσουμε σε ομόλογα, καθώς η Federal Reserve πρόκειται να σταματήσει την εκστρατεία αύξησης επιτοκίων και να ξεκινήσει τις  μειώσεις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον βετεράνο της Wall Street, Bob Michele.

«Αν έχουμε δίκιο και είδαμε την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed και η αγορά αρχίσει να προεξοφλεί μειώσεις επιτοκίων και αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια, τότε αυτές οι αποδόσεις μετρητών θα αρχίσουν να εξατμίζονται», δήλωσε ο Michele στο The Open του Bloomberg Television την Τετάρτη. Με τη μετάβαση στα ομόλογα, «θα κλειδώσουμε όχι μόνο τη μετάβαση αλλά θα έχουμε και κάποια ανατίμηση κεφαλαίου», είπε.

Απανωτά πλήγματα στα ομόλογα παγκοσμίως λόγω επιτοκίων – Τι «βλέπουν» οι αναλυτές

Ο επικεφαλής επενδύσεων για το παγκόσμιο σταθερό εισόδημα της JPMorgan Investment Management Inc., ο οποίος προηγουμένως είχε προτείνει πενταετή αμερικανικά ομόλογα και αμερικανικά εταιρικά ομόλογα επενδυτικής διαβάθμισης, υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να κρατήσει τα επιτόκια «εκεί που είναι» κατά τη συνεδρίασή της Τετάρτη. Επίσης, βλέπει ότι η αμερικανική οικονομία θα μπει σε ύφεση μέσα σε ένα χρόνο καθώς η ανεργία αυξάνεται.

«Η ανεργία στο 4,5% είναι ύφεση, δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ άλμα 1,1% στην ανεργία», είπε ο Michele και πρόσθεσε: «Έτσι η Fed προβλέπει ύφεση εκεί».

Εξασθένιση των πληθωριστικών πιέσεων

Οι πιέσεις τιμών που στοιχειώνουν τη Fed θα συνεχίσουν να εξασθενούν, σύμφωνα με τον Michele, ο οποίος βλέπει ότι θα συνεχιστεί η αποπληθωριστική τάση. Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Τρίτης έδειξε επιβράδυνση του πληθωρισμού, ακολουθούμενη από πτώση των τιμών παραγωγού των ΗΠΑ τον Μάιο και ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα τηρήσει στάση αναμονής αυτόν τον μήνα.

Η αγορά στοιχημάτων σχετικά με τις προοπτικές για την πολιτική της κεντρικής τράπεζας δείχνει ότι οι traders αναμένουν τώρα ότι το επιτόκιο αναφοράς θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο, αντί τον Ιούλιο.

«Ποτέ δεν περάσαμε από την τελευταία αύξηση των επιτοκίων σε ύφεση χωρίς η Fed να μειώσει τα επιτόκια πριν από τότε», είπε ο Michele. «Αν όλα όσα βλέπουμε μας λένε μια ύφεση μέχρι το τέλος του έτους, εξακολουθώ να εμμένω ότι τον Σεπτέμβριο θα δούμε την πρώτη μείωση επιτοκίων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές