Μοιρασμένα πρόσημα, χαμηλός τζίρος και ήπια κατοχύρωση κερδών σημειώνει το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, αναζητώντας νέα καύσιμα μετά από οκτώ ημέρες ανόδου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,13% στις 1.272,84 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 4 εκατ. ευρώ.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Αντίρροπες κατευθύνσεις

Η μεγάλη επιβράδυνση των συναλλαγών επιβεβαιώνει την προσπάθεια της αγοράς να αφομοιώσει τα νέα επίπεδα πάνω από τις 1.270 μονάδες, επιτρέποντας επίσης και τις μικροδιορθώσεις τίτλων. Η αγορά χρειάζεται άλλωστε αυτές τις ανάσες προκειμένου να κρατήσει την ανοδική του τροχιά με μεγαλύτερο βάθος και ερείσματα.

Άλλωστε, για άλλη μια μέρα, 26 μετοχές είδαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, εκ των οποίων πολλές σε νέα ιστορικά ή πολυετή. Κάτι το οποίο εξασφαλίζει την απουσία εγκλωβισμένων, άρα και την απουσία βάρους, με πολλά χαρτοφυλάκια να έχουν το περιθώριο πλέον να είναι πιο στοχευμένα στις κινήσεις τους.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι Σαράντης και Coca Cola ασκούν πιέσεις στην αγορά, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Εθνική, ΟΠΑΠ, Eurobank, Alpha Bank, Aegean, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα. Από την άλλη, σε θετικά εδάφη είναι οι Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Jumbo, Quest, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών