Η NASA έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιο Voyager 2, που βρίσκεται δισεκατομμύρια μίλια μακριά.

Το Voyager 2 έχασε την επαφή του από τότε που οι ελεγκτές πτήσης έστειλαν λάθος εντολή, πριν από μια εβδομάδα, στρέφοντας την κεραία του μακριά από τη Γη. Η κεραία του διαστημικού σκάφους μετατοπίστηκε μόλις κατά 2%, αλλά ήταν αρκετό για να διακοπεί η επικοινωνία.

Η NASA δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τεράστια κεραία της στην Καμπέρα της Αυστραλίας βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχαία σήματα από το Voyager 2, το οποίο σήμερα απέχει πάνω από 19 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα (12 δισεκατομμύρια μίλια). Χρειάζονται περισσότερες από 18 ώρες για να φτάσει ένα σήμα στη Γη από τόσο μακριά.

NASA: Πράσινο φως για το πρώτο πυρηνοκίνητο σκάφος – Από τη Γη στον Άρη σε λίγες εβδομάδες

Οι εναλλακτικές

Την ερχόμενη εβδομάδα, η κεραία της Καμπέρα – μέρος του Deep Space Network της NASA – θα “βομβαρδίσει” την περιοχή του Voyager 2 με τη σωστή εντολή, με την ελπίδα ότι θα πετύχει το στόχο της, σύμφωνα με το Jet Propulsion Laboratory της NASA, το οποίο διαχειρίζεται τις αποστολές Voyager.

Διαφορετικά, η NASA θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο για μια αυτόματη επαναφορά του διαστημικού σκάφους που θα πρέπει να αποκαταστήσει την επικοινωνία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Το Voyager 2 εκτοξεύτηκε το 1977 για να εξερευνήσει τους εξωτερικούς πλανήτες, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το πανομοιότυπο δίδυμό του, το Voyager 1. Το Voyager 1 εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφή με τη Γη, αλλά τώρα απέχει σχεδόν 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα (15 δισεκατομμύρια μίλια), καθιστώντας το το πιο μακρινό διαστημικό σκάφος της ανθρωπότητας.

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες