Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται σήμερα η Wall Street, αναμένοντας όμως τα κρίσιμα στοιχεία από την αγορά εργασίας, ενώ αποτιμά και τη νέα δέσμη αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Λαμβάνουν βρετανική ώθηση

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,09% στις 34.590 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 4.436 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,12% στις 13.688 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Best Buy σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, αφού δημοσίευσε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα. Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ηλεκτρονικών ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 1,22 δολάρια για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο με έσοδα 9,58 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πρόκειται για συνεδριάσεις αναδιάρθρωσης θέσεων, αναφέρει ο Chris Barto, επενδυτικός αναλυτής στο Fort Pitt Capital, με τους επενδυτές να πρέπει να μεταβολίσουν αρκετά οικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί. Οι traders «επιστρέφουν στα γραφεία τους από το καλοκαίρι και εξετάζουν τα χαρτοφυλάκια τους για ανακατανομές», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, αναμένουν μεγαλύτερη σαφήνεια για την πορεία της αγοράς εργασίας, στο μέτωπο των νέων θέσεων που θα ανακοινωθούν σήμερα. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων μειώθηκε σε περίπου 9,47 εκατομμύρια τον Ιούλιο. Αυτό θα ήταν χαμηλότερο από 9,58 εκατομμύρια τον προηγούμενο μήνα -το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια, αλλά εξακολουθεί να είναι ενδεικτικό μιας σφιχτής αγοράς εργασίας.

Η ανακοίνωση JOLTS, όπως ονομάζεται, θα χρησιμεύσει ως προοίμιο για την πολυαναμενόμενη δημοσίευση των βασικών στοιχείων μισθοδοσίας των ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η αγορά εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης ώθησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ελπίζουν ότι η μείωση της ζήτησης για εργαζομένους θα συμβάλει στη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street