Κοντά στα υψηλά τριών εβδομάδων κυμαίνονται σήμερα Τετάρτη, οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να αναμένουν νέα στοιχεία αυτή την εβδομάδα προκειμένου να εκτιμήσουν τις επόμενες νομισματικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.936,17 δολάρια ανά ουγγιά Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σταθεροποιήθηκαν στα 1.964,30 δολάρια.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν στα χαμηλά τριών εβδομάδων και το δολάριο αποδυναμώθηκε την Τρίτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 2-1/2 ετών τον Ιούλιο, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο.

Το βλέμμα στη Fed

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με το αμερικανικό δολάριο και τις αποδόσεις» σχολίασε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής της City Index, προσθέτοντας οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να ανέβουν ακόμα περισσότερο, εάν τα δεδομένα που αναμένονται για την αμερικανική οικονομία, σηματοδοτήσουν το τέλος της αυστηρής νομισματικής πολιτικής.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τη δεύτερη εκτίμηση του Υπουργείου Εμπορίου για το ΑΕΠ Απριλίου-Ιουνίου αργότερα μέσα στην ημέρα, τον δείκτη τιμών PCE την Πέμπτη και την έκθεση μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων την Παρασκευή.

Ο χρυσός μπορεί να επεκτείνει τα κέρδη στα 1.948 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς έχει εκκαθαρίσει την αντίσταση στα 1.936 δολάρια, δήλωσε ο τεχνικός αναλυτής του Reuters Wang Tao.

Κατά τα άλλα, η τιμή spot στο ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 24,63 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά κυμαινόταν κοντά στο υψηλό ενός μηνός.

Η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 975,07 δολάρια, έχοντας σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδό της από τις 19 Ιουλίου στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% στα 1.239,38 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities