Αποτελεί αναμφίβολα το κορυφαίο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως και έχουν επενδυθεί πάνω του εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Kαι αυτό δεν είναι άλλο από το bitcoin.

Αυτό όμως που το χαρακτηρίζει δεν είναι άλλο από την αστάθεια που παρουσιάζει, μη μπορώντας να δικαιολογήσει μια συγκεκριμένη πρόβλεψη για την μετέπειτα πορεία του.

Bitcoin: Εν αναμονή της απόφασης για το πρώτο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο

Οι προβλέψεις

Ας δούμε δύο προβλέψεις που έγιναν νωρίτερα φέτος, όπως τις παρουσιάζει το CNBC.

Στο αισιόδοξο άκρο των προβλέψεων βρίσκεται ο Geoff Kendrick, επικεφαλής έρευνας κρυπτογράφησης στην Standard Chartered, ο οποίος έγραψε σε ένα σημείωμα του Απριλίου ότι η αξία του bitcoin θα μπορούσε να εκτιναχθεί έως και τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

Από την άλλη πλευρά, ο μακροχρόνιος ταύρος του bitcoin Chamath Palihapitiya, ο οποίος είπε πριν από δύο χρόνια ότι το bitcoin αντικατέστησε τον χρυσό και θα εκτοξευόταν στα 200.000 δολάρια, μετατοπίστηκε από την αισιόδοξη πρόβλεψη του, περνώντας στο άλλο άκρο. Το Crypto είναι νεκρό στην Αμερική», τονίζει πλέον ο Palihapitiya.

Αστάθεια

Τι μας λένε οι αριθμοί; Αυτή τη στιγμή, το bitcoin διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 25.500 δολάρια . Την 1η Ιανουαρίου βρισκόταν στα 16.606, επομένως η αξία του αυξήθηκε περίπου 55% φέτος. Αυτό υποδηλώνει ότι το bitcoin έχει δυναμική. Αλλά αν το δούμε από μια πιο μακροπρόθεσμη γωνία, η τρέχουσα τιμή του ψηφιακού νομίσματος είναι περίπου 62% χαμηλότερη από το υψηλό όλων των εποχών των 68.990 δολαρίων που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Επιπλέον, το bitcoin παρακολουθεί μερικές φορές την κίνηση των μετοχών, επειδή φαίνεται ότι επωφελείται από μια ακμάζουσα οικονομία. Το bitcoin μερικές φορές συναλλάσσεται αντίστροφα με τις μετοχές, επειδή ορισμένοι το θεωρούν ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας. Για αυτό και το bitcoin είναι εξαιρετικά ασταθές και εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πώς θα κινηθεί.

Ωστόσο, αρκετοί επενδυτές είναι αισιόδοξοι για το bitcoin επειδή ένα δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε πρόσφατα στο πλευρό του Grayscale σε μια αγωγή κατά της SEC, η οποία απέρριψε την αίτηση της επιτροπης να μετατρέψει την καταπίστευσή της σε bitcoin σε ETF. Αυτό σημαίνει ότι τα ETF bitcoin από μεγάλες εταιρείες είναι καθ’ οδόν, επιτρέποντας στους ιδιώτες επενδυτές να διαπραγματεύονται το κρυπτονόμισμα χωρίς να το κατέχουν στην πραγματικότητα. Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε περισσότερο από 7% όταν κυκλοφόρησαν τα νέα την προηγούμενη Τρίτη.

Αλλά η SEC έχει επίσης καθυστερήσει μια απόφαση για τα ETFs bitcoin, καθυστερώντας την απόφαση για ένα spot-Bitcoin ETF . Τον Αύγουστο, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα υποχώρησε 10%.

Και κάπως έτσι, η αστάθεια του bitcoin συνεχίζεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto