Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, μετά την παραίτηση του Θεοκλή Ζαούτη.

Νέος πρόεδρος του Οργανισμού θα είναι ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην απόφαση που υπογράφεται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρεται ότι ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου θα είναι προσωρινός πρόεδρος του ΕΟΔΥ και με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Η υπόλοιπη σύνθεση του ΕΟΔΥ

Τα υπόλοιπα έξι μέλη του νέου Δ.Σ. του ΕΟΔΥ είναι:

  • Ορφανός Στυλιανός, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ – ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός – Πολυκλινική» θα είναι ο διευθύνων σύμβουλουλος του ΕΟΔΥ, με αναπληρώτριά του τη Λεμονιά Σκούρα, καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ.
  • Μαρία Πηρουνάκη, διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αντώνιο Βασιλογιαννόπουλο, λοιμωξιολόγο στην Παθολογική Κλινική του «Ερρίκος Ντυνάν».
  • Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων, Βιβλιοθηκών και Αρχείων – ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Αντώνιο Μιχαηλάκη, ερευνητή Α’ Εντομολόγο Μπενάκειο Φυτοπαραγωγικό Ινστιτούτο.
  • Δημήτριος Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής – ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του τη Βασιλική Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή – ΕΚΠΑ.
  • Γεωργία Κουρλαμπά, επίκουρη καθηγήτρια Μεθοδολογίας Έρευνας – Τεκμηριωμένης Νοσηλευτικής Πρακτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Χατζηγεωργίου, παθολόγο – λοιμωξιολόγο, πτέραρχο ε.α.
  • Παναγιώτα Κοκολέση, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Σταυρίδη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου, χρέη προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκτελεί η Γεωργία Κουρλαμπά.

Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι τριετής, εξαιρουμένων των περιπτώσεων: του προέδρου του Δ.Σ. και του διευθύνοντος συμβούλου, η θητεία των οποίων συναρτάται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου και των εκπροσώπων των εργαζομένων, η θητεία των οποίων λήγει την 10η Νοεμβρίου 2025.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω