Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία και ενώ οι κάτοικοι των πόλεων της Περιφέρειας μετρούν ακόμα τις «πληγές» τους, βρίσκονται ξανά σε επιφυλακή εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που έχει προβλεφθεί ότι θα πλήξει τις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές, τα επόμενα 24ωρα.

Στον απόηχο των προειδοποιήσεων οι κάτοικοι του Βόλου κάνουν ό,τι μπορούν, με όσα μέσα διαθέτουν να προστατέψουν ό,τι έχει απομείνει, μετατρέποντας τις κατοικίες τους και τις επιχειρήσεις τους σε «φρούρια».

Ξεκίνησαν τα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112

Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν σακιά με άμμο

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδει το thesstoday.gr από τις πλημμυρισμένες γειτονιές συγκεκριμένα στο Παλιό Λιμεναρχείο και στις οδούς περιμετρικά του ρέματος Κραυσίδωνα.

Εικόνα από την είσοδο κατοικίας

Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές τις τελευταίες ημέρες το μόνο που κάνουν είναι να κουβαλούν τσουβάλια με άμμους και να τα τοποθετούν στις εισόδους των πολυκατοικιών, ενώ άλλοι χτίζουν τείχος με λαμαρίνες και άλλοι με τούβλα.

«Δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα…»

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, εκτός από το να περιμένουμε. Από προχθές στοιβάζουμε τα σακιά και δημιουργούμε μια γραμμή άμυνας, και ο Θεός βοηθός» αναφέρει κάτοικος της περιοχής, ενώ παράλληλα οι καταγγελίες για καθυστέρηση στα αντανακλαστικά των αρμόδιων υπηρεσιών, πληθαίνουν.

«Δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό φρεατίων, ενώ ο νούμερο ένα κίνδυνος είναι το ρέμα του Κραυσίδωνα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι το ρέμα παραμένει θαμμένο κάτω από ένα μπαζότοπο.

Εικόνα από το ρέμα Κραυσίδωνα

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων εκτιμάται ότι με την πρώτη βροχή οι γειτονιές θα πλημμυρίσουν, εξαιτίας του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού παροχετευτικότητας που φτάνει το 20%.

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (24/9) μήνυμα από το 112 εστάλη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Φθιώτιδας και της βόρειας Εύβοιας προειδοποιώντας τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και για τα επόμενα δύο 24ωρα.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανώς στο Ιόνιο, τη βόρεια Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση