Έχει διευρυνθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο ειδών πολυτελεία, σύμφωνα με έκθεση της UBS, της οποίας οι αναλυτές επισημαίνουν ότι  η σχετική αποτίμησή του έναντι της αγοράς έχει  μειωθεί κατά ~15%(τώρα διαπραγματεύεται με premium 99% έναντι της αγοράς  μέσου όρου 5ετίας 100%).

«Έχουμε μιλήσει με 80 πελάτες» τονιζεται στην έκθεση «σε όλη την ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, οι οποίοι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την πολυτέλεια παρά τις βραχυπρόθεσμες
επιφυλακτικότητά τους γύρω από το μακροοικονομικό πλαίσιο. Παρόλο που υπάρχει μεγάλη όρεξη στην αγορά να εισέλθουν σε ορισμένα από τα υψηλότερης ποιότητας ονόματα πολυτελείας, δεδομένης της πρόσφατης υποβάθμισής τους , εμείς δεν θα περιμέναμε να συμβεί αυτό  καθώς οδεύουμε προς την περίοδο κερδών του 3ου τριμήνου.»

ΗΠΑ: Σε «κρίση» η αγορά ειδών πολυτελείας

Η ανησυχία των περισσότερων επενδυτών εστιάζει στην επιβράδυνση της Κίνας. Οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι η αγορά θα παρακολουθεί προσεκτικά το 3ο τρίμηνο tην αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο για να αποφασίσει εάν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος μείωσης των εκτιμήσεων για το 2024.

Διαφορετικές ανησυχίες μεταξύ διαφορετικών επενδυτών

Με βάση τις συζητήσεις με επενδυτές, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα είδη πολυτελείας τομέα σε όλες τις περιοχές, δηλαδή στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Ωστόσο, κάθε ομάδα
επενδυτών έχει διαφορετικούς λόγους που στηρίζουν τις ανησυχίες τους. Παρόλο που εκείνοι στις ΗΠΑ φαίνονται λιγότερο ανήσυχοι για μια πιθανή ύφεση, ανησυχούν για τον κίνδυνο από
την πιθανή επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης εν μέσω της συνεχιζόμενης μακροοικονομικής αβεβαιότητας στην περιοχή.

Οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει  πιο αρνητικοί όσον αφορά τη συνολική οικονομία, με πολλούς να αναλύουν τον δυνητικό καθοδικό κίνδυνο για τα κέρδη σε μια ύφεση για να εντοπίσουν τις
σωστό επίπεδο τιμών των μετοχών για να παρέμβουν .

Oι Ασιάτες επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για τον κίνδυνο της κινεζικής επιβράδυνσης, δεδομένων των ευρέως διαδεδομένων ανησυχιών για την κινεζική οικονομία στην περιοχή και των εμφανίζονται λιγότερο ενήμεροι ότι η πραγματική επιβράδυνση του β΄ τριμήνου οφείλεται σε όλες τις άλλες οικονομίες.

Ποιες μετοχές είναι πιο δημοφιλείς

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την LVMH (Buy), δεδομένης της σχετικής υποαπόδοσή της μετοχής έναντι των ανταγωνιστών της.

Επιπλέον,έχουμε λάβει, σημειώνουν οι αναλυτές πολλές, ερωτήσεις σχετικά με τη μετοχή της CFR (Buy) δεδομένης της δραστικής υποτίμηση από τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου.

Τέλος, παρόλο που η μετοχή της RMS (Buy) έχει κρατήσει σχετικά καλά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, όπως συνήθως κάνει σε περιόδους αβεβαιότητας, παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον δεδομένου του αμυντικού προφίλ της και την ιστορικά αυξανόμενη σχετική αποτίμηση με premium έναντι των ομοειδών κατά τη διάρκεια προηγούμενων επιβραδύνσεων.

Ομοίως, η μετοχή της RACE (Buy) θεωρείται ως ένα αμυντικό όνομα υψηλής ποιότητας που είναι πιθανό να συνεχίσει να υπεραποδίδει σε σχετική βάση.

Αποτίμηση κλάδου πολυτελείας: 99% premium έναντι του MSCI Europe (μέσος όρος 5 ετών 100%). Η αποτίμηση του τομέα σε σχέση με την αγορά είναι τώρα ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο 5 ετών. Ως εκ τούτου, βραχυπρόθεσμα βλέπουμε λίγους καταλύτες για επαναξιολόγηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή