Ουκρανικό δικαστήριο δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν τρεις Ρώσοι επιχειρηματίες στην Ουκρανία, λόγω της φερόμενης υποστήριξής τους στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία κατά της γειτονικής της χώρας. Αυτό ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι εισαγγελείς και η υπηρεσία ασφαλείας.

Ρωσία: Αρση του απαγορευτικού στις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης

Η ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) δήλωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στους Mikhail Fridman, Pyotr Aven και Andrey Kosogov έχουν παγώσει. Θεωρούνταν μέλη του στενού κύκλου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που συνέβαλαν στη «μεγάλης κλίμακας χρηματοδότηση της ένοπλης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Οι τρεις επιχειρηματίες δεν σχολίασαν αμέσως τις κινήσεις και τα σχόλια της SBU και των εισαγγελέων.

Πάνω από 460 εκατ. δολάρια η αξία των περιουσιακών στοιχείων

«Κατόπιν αιτήματος των εισαγγελέων δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία 20 ουκρανικών εταιρειών συνολικού ύψους άνω των 17 δισεκατομμυρίων γρίβνων (464,48 εκατομμύρια δολάρια)», ανέφερε η Γενική Εισαγγελία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ανέφερε ότι τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία περιλάμβαναν τίτλους και εταιρικά δικαιώματα φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, μιας εταιρείας παραγωγής μεταλλικού νερού, χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών εταιρειών.

«Οι πραγματικοί δικαιούχοι των εταιρειών είναι τρεις Ρώσοι ολιγάρχες που κατέχουν μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές χρηματοπιστωτικές και επενδυτικές κοινοπραξίες», ανέφερε.

Από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 202, η Ουκρανία έχει επανειλημμένα κατασχέσει και εθνικοποιήσει περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε Ρώσους επιχειρηματίες που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση της επίθεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα