Τον στόχο των 1.200 μονάδων βολιδοσκοπεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας την ανοδική του προσπάθεια για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, προκειμένου να βάλει και το «τεχνικό» τέλος στη μεγάλη διόρθωση που υπέστη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,58% στις 1.194,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.920,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,55% στις 943,78 μονάδες.

Ασιατικές αγορές: Οδήγησε υψηλότερα ο Hang Seng

Παραμένουν ενεργοί οι αγοραστές

Η αγορά δείχνει να μπορεί να συντηρήσει την ανοδική της πορεία, διατηρώντας σε πολύ περιορισμένο πεδίο τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που ευλόγως εκδηλώνονται λόγω των κερδών του προηγούμενου διημέρου. Και όχι μόνο μπορεί να τη συντηρήσει, αλλά και να ανακτήσει τα επίπεδα των 1.200 μονάδων, το ψυχολογικό όριο που μπορεί να αλλάξει το κλίμα επί το θετικότερο, κλείνοντας το κεφάλαιο της μεγάλης διόρθωσης που προηγήθηκε.

Η διήμερη επίδοση, αλλά και η σημερινή δυναμική, επιβεβαιώνει αυτό που επισήμαναν το προηγούμενο διάστημα οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές, ότι η απώλεια 250 μονάδων και οι διψήφια πτώση του προηγούμενου διμήνου δεν είχε σοβαρά θεμέλια σε κάποιον τόσο αρνητικό καταλύτη. Επίσης, η ένσταση πολλών αναλυτών ήταν και στο μέτωπο της διάρκειας της πτώσης, αφού σημειώθηκαν έξι εβδομάδες συνεχούς πτώσης.

Στο μεταξύ δεν άλλαξε κάτι στα «εσωτερικά» της αγοράς για να επανέλθει το ανοδικό σενάριο δριμύτερο, παρά μόνο ότι βελτιώθηκε ελαφρώς το κλίμα διεθνώς, ειδικά με την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο και με τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τότε ο καταλύτης των ομολόγων ενδεχομένως να συνεχίσει λειτουργεί υποστηρικτικά στις μετοχικές αγορές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Aegean, Cenergy, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Τιτάν και Βιοχάλκο έχουν τη σκυτάλη της ανόδου, καταγράφοντας μάλιστα κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, alpha Bank, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank.

Τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Autohellas είναι ακόμη ήπια, ενώ το “μπαλαντζάρισμα” της Coca Cola επηρεάζει την συνολική εικόνα του δείκτη, αφού προσπαθεί η μετοχή να κρατηθεί σε θετικά εδάφη. Η Quest, είναι η μόνη μετοχή στον FTSE 25 σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες