Ανοδικά σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα κινήθηκαν οι βασικές οικονομικές επιδόσεις της Bank of America (BofA) το γ΄ τρίμηνο του 2023. Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η βελτίωση αυτή των οικονομικών της αποτελεσμάτων σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αύξηση των πελατών της και των λογαριασμών.

Γιατί η BofA συστήνει «σορτάρισμα» των αμερικανικών μετοχών

Πιο συγκεκριμένα στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της μίας εκ των Big 6 των τραπεζών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 10%, διαμορφούμενα στα 7,8 δισ. δολάρια ήτοι 90 σεντς ανά μετοχή, από 7,1 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα το γ΄ τρίμηνο του 2023 ανήλθαν στα 25,2 δις. δολάρια, από 24,5 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 0,83 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 25,13 δισ. δολάρια.

Οι καταθέσεις της τράπεζας σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2023 αυξήθηκαν μεν κατά 1 δισ. δολάρια, ανερχόμενες στο 1,9 τρισ. δολάρια, ωστόσο σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2022 συρρικνώθηκαν κατά 4%, ποσοστό που μεταφράζεται στα 87 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τις αγορές ανά τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 10% στα 4,9 δισ. δολάρια, παίρνοντας ώθηση από το υψηλό ποσοστό πωλήσεων και από τα έσοδα προερχόμενα από τα συναλλαγές στο σταθερό εισόδημα, τα νομίσματα και τις μετοχές.

Επιπλέον, το προηγούμενο τρίμηνο η BofA προσέθεσε 200.000 καινούργιους λογαριασμούς καταναλωτών.

Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπράιαν Μοϊνάιχαν, η τράπεζα προσέθεσε πελάτες και λογαριασμούς σε όλες τα τμήματα δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τράπεζα πορεύθηκε σε μια υγιής αλλά υποτονική οικονομία, στην οποία οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο αρχίζουν να επιβραδύνονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή