Οι πελάτες της Bank of America επιλέγουν να τοποθετούνται στις μετοχές και δεν πτοούνται από την πτώση τους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την περασμένη εβδομάδα.

Γιατί η BofA συστήνει «σορτάρισμα» των αμερικανικών μετοχών

Συγκεκριμένα, αγόρασαν μετοχές στους επτά από τους 11 κλάδους, με αυτούς της τεχνολογίας και της ακίνητης περιουσίας να πρωτοστατούν για τρίτη συναπτή εβδομάδα. Ο κλάδος των μη αναγκαίων καταναλωτικών προϊόντων καταγράφει εισροές στις οκτώ από τις τελευταίες εννέα εβδομάδες.

Από τις αρχές Αυγούστου, οι κυκλικοί κλάδοι σημειώνουν περισσότερες θετικές ροές σε σύγκριση με τους αμυντικούς κλάδους.

«Γίναμε πιο θετικοί για τους κυκλικούς κλάδους την άνοιξη και οι απόψεις μας για τους κλάδους έχουν μια κυκλική κλίση», γράφουν στην έκθεσή τους οι στρατηγικοί αναλυτές μετοχών της Bank of America.

Συνολικά, υπήρξαν σημαντικές εισροές τόσο σε μεμονωμένες μετοχές όσο και σε ETFs (χρηματιστηριακά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια), σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη τέτοια εισροή από τον Αύγουστο. Η BofA αναφέρει ότι οι πελάτες αγόρασαν σταθερά αμερικανικές μετοχές για 10η συνεχή εβδομάδα, με την αξία των αγορών να ανέρχεται στα 3,1 δισ. δολάρια.

Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) και οι πελάτες λιανικής ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τις εισροές, ενώ οι θεσμικοί επενδυτές επιδόθηκαν σε ρευστοποιήσεις μετά τις τοποθετήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Οι τοποθετήσεις των hedge funds, ειδικότερα, ήταν οι μεγαλύτερες από τον Ιούλιο.

Υπήρξε μια προτίμηση στις μετοχές μεγάλης και μικρής κεφαλαιοποίησης έναντι των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ στις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης καταγράφονται εισροές στις 13 από τις τελευταίες 15 εβδομάδες, γεγονός που υποδηλώνει τη δυνατότητα για ένα ράλι ανάκαμψης των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ο ρυθμός των εταιρικών επαναγορών ιδίων μετοχών ήταν υποτονικός, σημειώνοντας επιβράδυνση την τελευταία εβδομάδα. Οι επαναγορές, ως ποσοστό της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του S&P 500, βρίσκονται χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα του 2022 από τον Μάιο. Με την άνοδο των επιτοκίων, υπήρξαν σχεδόν ρεκόρ εκροών από τον κλάδο των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Στην αγορά των ETFs καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες εισροές από τον Ιούνιο, με τις επενδύσεις σε όλες της μορφές των εν λόγω αμοιβαίων(Value/Blend/Growth ETFs) και όλων των μεγεθών (Small/Mid/Large/Broad ETFs).

Τα Value ETFs καταγράφουν εισροές για 15 διαδοχικές εβδομάδες, ενώ τα Growth ETFs για εννέα. Ωστόσο, στα περισσότερα κλαδικά ETFs καταγράφονται εκροές, με τα ETFs ενέργειας να πλήττονται περισσότερα, ενώ αντιθέτως τα ETFs του κλάδου της υγείας έχουν προσελκύσει τις περισσότερες εισροές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές