Μία και μοναδική δεσμευτική προσφορά κατατέθηκε χθες για την αξιοποίηση του ακινήτου-φιλέτου των 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για τον Ιρλανδό επενδυτή Paul Coulson, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή, τελικά, μόνο η Γούτος Οικοδομή Ε.Ε. υπέβαλε προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για την οικογένεια Γούτου, γνωστή και από την Golden Land Goutos, με παρουσία πέντε και πλέον δεκαετιών στο Πόρτο Χέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου θα αποσφραγιστεί η οικονομική ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΤΑΙΠΕΔ: Δύο συν δύο αποκρατικοποιήσεις στο προσκήνιο

Το ακίνητο

Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου. Ο επενδυτής που θα προκύψει, θα επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων της χώρας μας.

Ο όμιλος Γούτου και η Golden Land Goutos είναι η εταιρεία που έχει χειριστεί από την αρχή, λόγω και των ιδιοκτησιών της στην περιοχή, το έτερο μεγάλο project στο Πόρτο Χέλι, για το νέο Six Senses Resort, έχοντας πλέον συνασπιστεί με σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού για την προώθηση της συγκεκριμένης επένδυσης. Το νέο Six Senses Resort στο Πόρτο Χέλι εκτιμάται ότι μπορεί να είναι έτοιμο το 2026 και χρηματοδοτείται από ομάδα επενδυτών συμπεριλαμβανομένων της CBE Capital, το fund της Taconic Capital (με σύμβουλο την Cedar Capital) με έδρα τη Νέα Υόρκη και την εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Golden Land Goutos. Η Golden Land Goutos δραστηριοποιείται πάνω για 50 χρόνια στον τομέα των ακινήτων στην περιοχή της Αργολίδας και των νοτίων προαστίων της Αθήνας.

Επένδυση

Η νέα πολυτελής επένδυση στο Πόρτο Χέλι θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 60 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, καθώς και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια. Επίσης, θα περιλαμβάνει 10 «επώνυμες» (branded) κατοικίες 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση, θα διαθέτει χώρους εστίασης, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, αίθουσες σπα, γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store, ενώ θα υπάρχει προβλήτας για τα σκάφη των πελατών, παραθαλάσσια εστιατόρια, καθώς και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα