Με απευθείας πτήση συνδέει από το 2024 η κινεζική αεροπορική εταιρεία Juneyao Air τη Σαγκάη με την Αθήνα, επεκτείνοντας το δίκτυό της στην Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται από τον κόμβο της στη Σαγκάη προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, με το αεροσκάφος της Boeing 787-9 Dreamliner.

Η Juneyao Air, ο πρώτος Συνδετικός Συνεργάτης (Connecting Partner) της Star Alliance, αναφέρει ότι το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα ξεκινώντας τον Απρίλιο 2024, με Boeing 787 Dreamliner, προσφέροντας καμπίνα διακεκριμένων επιβατών και καμπίνα οικονομικών θέσεων.

H Juneyao Air είναι η μοναδική και η πρώτη κινεζική αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιεί την απευθείας σύνδεση μεταξύ Σανγκάης και Αθήνας. Το δρομολόγιο αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού της Juneyao Air να προσφέρει αυξημένη παγκόσμια διασυνδεσιμότητα από την Κίνα.

Πρόσθετα, στο δρομολόγιο Σανγκάη – Αθήνα, η Juneyao Air ήδη πραγματοποιεί 3 απευθείας δρομολόγια συνδέοντας την Κίνα με την Ευρώπη, τα Σανγκάη-Ελσίνκι, Τσεντσόου (Zhengzhou)-Ελσίνκι, και Τσεντσόου-Μιλάνο, έχοντας μεταφέρει περισσότερους από 180.000 ταξιδιώτες τα τελευταία 4 χρόνια.

Δηλώσεις

«Βασιζόμενη στην πρωτοβουλία «Ζώνη και Δρόμος» («Belt and Road Initiative»), η Juneyao Air, πρώτη μεταξύ των κινεζικών ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών, αναλαμβάνει την πραγματοποίηση του διηπειρωτικού αυτού δρομολογίου» δήλωσε ο κ. Mr Yu Chengji, CEO της Juneyao Air. «Επιλέγουμε την Αθήνα ως τον τρίτο ευρωπαϊκό προορισμό της Juneyao, λόγω των πλούσιων τουριστικών πόρων της Αθήνας και της Μεσογείου και της όλο και πιο στενής εμπορικής σύνδεσής τους με την Κίνα. Το νέο δρομολόγιο θα βελτιώσει περαιτέρω την επικοινωνία μεταξύ των Κινέζων και των Ελλήνων και θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές, εμπορικές, τουριστικές και πολιτιστικές συνδέσεις μεταξύ των δύο περιοχών».

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην Αθήνα τους συνεργάτες και φίλους της Juneyao Air! Σε μια τόσο σημαντική, στρατηγικής σημασίας, αγορά όπως είναι η Κινεζική, η Σανγκάη έως σήμερα κατέγραφε τα υψηλότερα ποσοστά επιβατικής κίνησης προς την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών, οπότε η έναρξη για πρώτη φορά της απευθείας σύνδεσης είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το αεροδρόμιο, την πόλη και τη χώρα μας.

»Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην Juneyao Air για την «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αγορά της Αθήνας και να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την αεροπορική εταιρεία, με στόχο να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην επιτυχία του δρομολογίου. Ευχόμαστε στον αεροπορικό συνεργάτη μας πλήρεις και ασφαλείς πτήσεις και ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
«Visa express»: Ενίσχυση στον τουρισμό του Αιγαίου από την Τουρκία
Τουρισμός |

Οικονομική «ανάσα» στο Αιγαίο από τον τουρκικό τουρισμό - Πώς βοήθησε η "Visa Express"

Μέχρι και 500 τούρκους επισκέπτες αφήνουν καθημερινά τα πλοιάρια που κάνουν το δρομολόγιο μεταξύ τουρκικών παραλίων και Λέσβου, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να κάνουν χρήση της "visa express"