Ενώπιον δικαστηρίου στη Βαρκελώνη αναμένεται να βρεθεί αύριο Δευτέρα, η Σακίρα, η οποία κατηγορείται για φορολογική απάτη  ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ. Εάν κριθεί ένοχη, η 46χρονη Κολομβιανή μουσικός, η οποία ζει στο Μαϊάμι με τα δύο της παιδιά, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και οκτώ χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση βασίζεται στον ισχυρισμό ότι τα έτη 2012 έως 2014 η Σακίρα πέρασε περισσότερους από έξι μήνες ως κάτοικος Ισπανίας, καθιστώντας την υπόχρεη για φόρο, έναν ισχυρισμό που αρνείται.

Για να αποδείξει ότι ήταν κάτοικος Ισπανίας, η εισαγγελία κάλεσε 117 μάρτυρες, ανάμεσά τους κομμωτές, τεχνικούς στούντιο, δασκάλους χορού, θεραπευτές, αισθητικούς, γυναικολόγους και τον σοφέρ της.

Στο στόχαστρο νέας έρευνας για φοροδιαφυγή η Σακίρα

Κατηγορίες

Η τραγουδίστρια από την πλευρά της κατηγορεί τις φορολογικές αρχές ότι έκαναν εκστρατεία για να αμαυρώσουν την εικόνα της, ενώ η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι σκόπιμα απέκρυψε τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους.

«Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες», έχει τονίσει χαρακτηριστικά η Shakira. «Πρώτα από όλα, δεν πέρασα 183 ημέρες τον χρόνο στην Ισπανία εκείνη την εποχή. Ήμουν απασχολημένη με την εκπλήρωση των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε όλο τον κόσμο. Δεύτερον, έχω πληρώσει όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι χρωστούσα, ακόμη και πριν υποβάλουν μήνυση. Άρα, από σήμερα τους χρωστάω μηδέν».

«Οι ισπανικές φορολογικές αρχές είδαν ότι έβγαινα με έναν Ισπανό πολίτη και άρχισαν να τους τρέχουν  τα σάλια. Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελαν να κυνηγήσουν αυτά τα χρήματα ό,τι κι αν γίνει. Ήξεραν ότι δεν ήμουν στην Ισπανία τον συγκεκριμένο χρόνο, ότι η Ισπανία δεν ήταν ο τόπος εργασίας μου ή η πηγή εισοδήματός μου, αλλά εξακολουθούσαν να με κυνηγούν, με τα μάτια τους στραμμένα στο βραβείο».

Συμφωνία

Εν μέσω φημών ότι έχει απορρίψει μια συμφωνία που θα την κρατούσε εκτός φυλακής, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Όποια και αν είναι η έκβαση της υπόθεσης, η τραγουδίστρια αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες για παράλειψη πληρωμής 6,6 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους το 2018.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σακίρα κέρδισε τρία βραβεία Latin Grammy, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου τραγουδιού, σε μια τελετή στη Σεβίλλη.

Η Κολομβιανή χώρισε από τον Πικέ πέρσι τον Ιούνιο, έπειτα από δέκα χρόνια σχέσης και αφού απέκτησαν μαζί δύο παιδιά. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε μαζί με τα παιδιά της στο Μαϊάμι. «Εγκαταστάθηκα στη Βαρκελώνη για να δώσω μια σταθερότητα στα παιδιά μου. Το ίδιο επιδιώκουμε και τώρα, σε μια άλλη γωνιά του κόσμου, κοντά στην οικογένεια, τους φίλους και τη θάλασσα», έγραφε τον περασμένο Απρίλιο στο Instagram, αφού ανακοίνωσε τη φυγή της από την Ισπανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus