Την ανάγκη για αύξηση του ποσού του γεωργικού αποθεματικού, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στη δήλωση που έκανε στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες.

Επισήμανε επίσης ότι «πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες άντλησης χρηματοδοτήσεων που έχουν απαντηθεί σε κάθε κράτος μέλος» και πως «πρέπει να θεωρηθεί από τη νέα ΚΑΠ, ένα ποσό της τάξης του 2% δεν μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κράτος-μέλος, εάν προκύψει στη χώρα του φαινόμενα πλημμύρας, ξηρασίας, πυρκαγιών».

Αυγενάκης: Θέλουμε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να λειτουργεί με δικαιοσύνη και ταχύτητα

«Είναι ένας συνδυασμός ενεργειών που σίγουρα θα κάνει τη ζωή ευκολότερη των κρατών-που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι πυλώνες περιβάλλον και γεωργία – αλιεία

Σημείωσε επίσης πως «δεν νοείται σε δεύτερη προτεραιότητα η γεωργία και η αλιεία του κάθε κράτους μέλους. Η ευρωπαϊκή κοινότητα ορθά έχει αναδείξει ως πρώτο θέμα το περιβάλλον».

«Σήμερα, όμως νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει τα δύο αυτά ζητήματα, οι δύο αυτοί πυλώνες, περιβάλλον και γεωργία-αλιεία, να πηγαίνουν μαζί σε όλα τα επίπεδα και στα θέματα των προτεραιοτήτων αλλά και στα θέματα των χρηματοδοτήσεων», κατέληξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO