Σε φιάσκο κατέληξε μεγάλη έρευνα της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Βayer καθώς αναγκάστηκε να ματαιώσει μια το τελικό στάδιο της δοκιμής ενός νέου αντιπηκτικού φαρμάκου λόγω έλλειψης αποτελεσματικότητας. Η εξέλιξη αυτή επιφέρει ένα νέο πλήγμα στη φαρμακευτική εταιρεία και θέτει σε αμφιβολία το πιο πολλά υποσχόμενο μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό της σχέδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Bayer, την Κυριακή, το πειραματικό αντιπηκτικό asundexian, το οποίο ήλπιζε ότι θα είχε ετήσιες πωλήσεις άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ αποδείχθηκε ότι είναι κατώτερο από το αντίστοιχο φάρμακο της Bristol-Myers Squibb, και το Eliquis της Pfizer, για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. To δυσάρεστο αυτό συμπέρασμα προέκυψε κατά την τρίτη φάση των σχετικών δοκιμών της γερμανικής εταιρείας.

Φαρμακοβιομηχανία: Η αβέβαιη κατάσταση για τη διαδοχή στην AstraZeneca

Η διακοπή της δοκιμής, η οποία ακολούθησε τη σύσταση ανεξάρτητων εποπτών δοκιμών, σηματοδοτεί άλλη μια οπισθοδρόμηση για την εταιρεία που έχει υποχωρήσει και στην δραστηριότητα των ζιζανιοκτόνων μετά από αγωγές που έχουν υπάρξει σε βάρος της στις ΗΠΑ και σχετίζονται με υποτιθέμενη καρκινογόνο δράση του συνήθως χρησιμοποιούμενου Roundup.

Πονοκέφαλος για τον νέο CEO

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer, Bill Anderson, εξετάζει επιλογές όπως το να χωρίσει τα τμήματα παραγωγής συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καταναλωτικών προϊόντων υγείας, χημικών φυτών και σπόρων, σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την τιμή της μετοχής που έχει υποστεί σημαντική υποχώρηση. Επιδιώκει επίσης να απλοποιήσει τη λήψη διοικητικών αποφάσεων, περικόπτοντας διοικητικές θέσεις.

Η Bayer ανακοίνωσε ότι θα αναλύσει περαιτέρω τα δεδομένα για να κατανοήσει το αποτέλεσμα της διακοπείσας δοκιμής, γνωστής ως OCEANIC-AF, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022.

Πρόσθεσε ότι οι ανεξάρτητοι επόπτες των δοκιμών συνέστησαν τη συνέχιση μιας ξεχωριστής φάσης ΙΙΙ στις δοκιμές, το OCEANIC-STROKE, που αφορά σε τεστ σχετικά με το asundexian για την πρόληψη επαναλαμβανόμενων εγκεφαλικών επεισοδίων και στο οποίο συμμετέχουν ασθενείς που έχουν ήδη υποστεί ένα εγκεφαλικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή