Οι επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Τουρκία φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας την Τετάρτη στο Anadolu.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο των επενδύσεων της EBRD τα τελευταία τρία χρόνια, ο Odile Renaud-Basso είπε: «Φέτος θα είναι άλλη μια εξαιρετική χρονιά γιατί αναμένουμε να έχουμε επίπεδο επενδύσεων άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Ο Renaud-Basso σημείωσε ότι η EBRD θα συνεχίσει να επενδύει στην Τουρκία καθώς βλέπει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες.

«Για παράδειγμα, η μία μεγάλη προτεραιότητα για εμάς είναι μια πράσινη μετάβαση. Επομένως, πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν», εξήγησε.

Οι αλχημείες του Ερντογάν με τον πληθωρισμό – Αλλάζει τον τρόπο μέτρησης

Αλλαγή στην οικονομική πολιτική

Ο Renaud-Basso είπε ότι η αλλαγή στη νομισματική πολιτική και τη μακροοικονομική πολιτική της Τουρκίας ήταν «η σωστή» και θα πρέπει να διατηρηθεί για την αντιμετώπιση του επίμονου πληθωρισμού.

«Αυτό που είναι επίσης πολύ θετικό είναι η ανθεκτικότητα της οικονομίας και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα», πρόσθεσε.

Η νέα οικονομική ομάδα της Τουρκίας που διορίστηκε μετά τις εκλογές του Μαΐου, δεσμεύτηκε να επιστρέψει στις «ορθολογικές» πολιτικές.

«Η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει σε ένα ορθολογικό έδαφος», δήλωσε ο Μεχμέτ Σίμσεκ τον Ιούνιο όταν ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών.

Μια βασισμένη σε κανόνες, προβλέψιμη τουρκική οικονομία θα είναι το κλειδί για την επίτευξη της επιθυμητής ευημερίας, είπε ο Σίμσεκ.

Το σχέδιο για τις σεισμόπληκτες περιοχές

Ο Renaud-Basso είπε επίσης ότι η τράπεζα έχει ένα επενδυτικό σχέδιο 1,5 δισ .ευρώ για την κατεστραμμένη από τον σεισμό νότια περιοχή της Τουρκίας τα επόμενα δύο χρόνια.

Τον περασμένο Φεβρουάριο περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σεισμούς μεγέθους 7,7 και 7,6 βαθμών που έπληξαν 11 επαρχίες, όπου ζουν περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η τράπεζα έχει ήδη προσφέρει 700 εκατ. ευρώ στην περιοχή το 2023 και θα διαθέσει τα υπόλοιπα τον επόμενο χρόνο, κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής