Αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ  τον Νοέμβριο μετά από τρεις συνεχόμενες μηνιαίες μειώσεις,

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στο 102 αυτόν τον μήνα από το αναθεωρημένο 99,1 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην καθημερινότητα το Conference Board. Ξεπέρασε μάλιστα τις μέσες προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch, που ήταν 101.

HΠΑ: Σε υψηλό διετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη- Παραμένει ο φόβος της ύφεσης

«Η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε τον Νοέμβριο, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης» σχολίασε η επικεφαλής οικονομολόγος του Conference Board, Ντάνα Πέτερσον.

«Η αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο επικεντρώθηκε κυρίως μεταξύ των νοικοκυριών ηλικίας 55 ετών και άνω», συνέχισε προσθέτοντας ότι η εμπιστοσύνη  έχει μειωθεί ελαφρώς μεταξύ των νοικοκυριών ηλικίας 35-54 ετών.

Ανησυχητικό είναι ότι ο δείκτης προσδοκιών του Conference Board – που αντανακλά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές των καταναλωτών – παρέμεινε κάτω από το επίπεδο που «ιστορικά σηματοδοτεί ύφεση εντός του επόμενου έτους» τόνισε η Πέτερσον

Περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εξακολουθούσαν να αναμένουν ότι μια ύφεση θα είναι «λίγο» ή «πολύ πιθανό» να συμβεί τους επόμενους 12 μήνες, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή