Στην αγορά 355 αεροσκαφών από την Airbus πρόκειται να προχωρήσει μέσα στην επόμενη δεκαετία η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines. Από την πλευρά της ωστόσο, η Airbus σημειώνει ότι στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι να αποκτήσει 220 και όχι 335 αεροσκάφη.

Airbus: Μπορεί να χρειαστεί κρατική υποστήριξη για τον «διάδοχο» του A320

Οι δύο πλευρές δεν έχουν προς το παρόν δώσει κάποια εξήγηση για τα διαφορετικά νούμερα που παρουσιάζουν.

«Πετάμε ψηλά»

Η Turkish Airlines ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι θα αγοράσει 230 αεροσκάφη, με οψιόν αγοράς άλλων 115, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της για τη δεκαετία 2023-33. Η Airbus από την πλευρά της, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, λέει ότι η τουρκική εταιρεία παρήγγειλε 220 αεροπλάνα.

«Η Τουρκία αναπτύσσεται και η Turkish Airlines πετά ψηλά (…) Αποφασίσαμε να αγοράσουμε 335 αεροσκάφη Airbus», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Μπιλάλ Εκσί. «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι προς όφελος της χώρας μας και της εταιρείας μας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα σε τεράστιες παραγγελίες αεροσκαφών τόσο από την Airbus όσο και από την Boeing έχουν προχωρήσει εταιρείες από την Ινδία. Τον Φεβρουάριο, η Air India συμφώνησε να αγοράσει 250 αεροπλάνα από την Airbus και 220 από την Boeing, συνολικής αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τον Ιούνιο, η IndiGo, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας σε επιβάτες και πτήσεις, παρήγγειλε 500 νέα Airbus A230.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή