Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης, δήλωσε σχετικά με την αφαίρεση της αρμοδιότητας για την Ανάπλαση της Αθήνας ΑΕ. από τον Δήμο Αθηναίων: “Πρόκειται για εξόφθαλμη μεθόδευση λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αθηναιών Χάρη Δούκα προκειμένου να περάσει στον απόλυτο κυβερνητικό έλεγχο η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες “βράδυ και με ομίχλη” απ’ τον Υπουργό Οικονομικών συνιστά σοβαρή θεσμική διολίσθηση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δούκας: Δεν ήξερα τίποτα για την «Ανάπλαση ΑΕ» – Οργή για την κυβερνητική τροπολογία

»Το ευρωπαϊκό δίκαιο, το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης αλλά και η πρακτική των ευρωπαϊκών θεσμών και των Αρχών όλων των Κρατών Μελών της ΕΕ, επιβάλλουν οι αποφάσεις να λαμβάνονται όσο πιο κοντά στον πολίτη, βάσει της αρχής της επικουρικότητας. Όπως, λοιπόν, όταν κάτι μπορεί να υλοποιηθεί πιο αποτελεσματικά από τα Κράτη Μέλη, τα ευρωπαϊκά όργανα απέχουν, έτσι κι όταν μπορεί κάτι να υλοποιηθεί απ’ τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, απέχει η κεντρική Κυβέρνηση. Πολύ δε περισσότερο όταν έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση απαξιωτικά προς τον Δήμο, τιμωρητικά προς τους πολίτες και αντιθεσμικά ως προς τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς θεσμούς, προχωρά σε ανεπίτρεπτη αποψίλωση των δημοτικών αρμοδιοτήτων για κάτι που επιτέλους αφορά τον Δήμο και τους δημότες του.

»Διολισθαίνουμε θεσμικά και αποκλίνουμε ευρωπαϊκά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν