Στο ιστορικό υψηλών των 2.069,40 δολαρίων η ουγγιά ανήλθε η τιμή του χρυσού στο Λονδίνο στην απογευματινή δημοπρασία, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2.067,15 δολαρίων που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020, ανακοίνωσε η London Bullion Market Association (LBMA).

«Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ξεκάθαρη απόδειξη του ρόλου του χρυσού ως αποθήκη αξίας από τον ενθουσιασμό με τον οποίο οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο στράφηκαν στο μέταλλο κατά τη διάρκεια των πρόσφατων οικονομικών και γεωπολιτικών αναταραχών» τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της London Bullion Market Association Ρουθ Κρόουελ.

Ομόλογα: Πτώση στις αποδόσεις στην ευρωζώνη – Κάτω από 3% το ελληνικό 10ετές

Η LBMA είναιο  κορυφαίος εμπορικός οργανισμός ράβδων που πιστοποιεί τα διυλιστήρια χρυσού, επιτρέποντάς τους την πρόσβαση στην αγορά ράβδων του Λονδίνου, τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη στον κόσμο. Μέλη της είναι 147 εταιρείες από 22 χώρες. Η LBMA Gold Price είναι η παγκόσμια τιμή αναφοράς για τον μη κατανεμημένο χρυσό που παραδίδεται στο Λονδίνο.

Η τιμή χρυσού στο Λονδίνο στο ξεκίνημα της χρονιάς  στις 3 Ιανουαρίου άνοιξε στα 1.835,05 δολάρια και έκτοτε έχει αυξηθεί κατά 12,7%, σύμφωνα με την LBMA. Από την αλλαγή του αιώνα, η τιμή έχει εφταπλασιαστεί

Στην αγορά spot, οι τιμές του χρυσού σημείωσαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον εβδομάδων, εν αναμονή της μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities