Ο Λευκός Οίκος, με άλλα λόγια ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, απέστειλε σήμερα (3/1) ένα νέο μήνυμα προς του Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, εμμένοντας ότι η άνευ ορίων σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι δυνατόν να φέρει το οριστικό τέλος της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης ονόματι Χαμάς.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κέρμπι, εκτίμησε σήμερα ότι η Χαμάς εξακολουθεί να διαθέτει σημαντικές δυνατότητες στη Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μέση Ανατολή: Μπαίνει στον πόλεμο η Χεζμπολάχ – Στο στόχαστρο το Ισραήλ, συναγερμός και από τη Δύση

«Θα εξαλείψετε έτσι την ιδεολογία; Όχι»

«Πιστεύουμε ότι είναι απολύτως εφικτός στόχος για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να περιορίσουν τις δυνατότητες της Χαμάς να εξαπολύει επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ. Μπορεί να γίνει με στρατιωτικά μέσα», τόνισε.

Προειδοποίησε ωστόσο: «Θα εξαλείψετε έτσι την ιδεολογία; Όχι. Είναι εφικτό να εξαλείψετε ολοκληρωτικά την οργάνωση; Μάλλον όχι».

Στους 22.313 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 22.313 ανθρώπους από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Παλαιστίνιος διασώστης στον προσφυγικό καταυλισμό Maghazi – Ο καταυλισμός ισοπεδώθηκε από το Ισραήλ

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται 128 άνθρωποι οι οποίοι σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο έκανε ακόμη λόγο για 57.296 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου, από τους οποίους οι 261 τραυματίσθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα