Το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας και Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το προτεινόμενο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μία σειρά διατάξεων οι οποίες σχετίζονται με τη διαμόρφωση των συνθηκών για την επέκταση και αξιοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης έναντι των φυσικών καταστροφών σε συμπόρευση με την κρατική αρωγή. Αυτό θα γίνει μέσα από τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι Φυσικών Καταστροφών και την αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική, αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση των μεγάλων επιχειρήσεων και των ιδιωτικών οχημάτων έναντι του κινδύνου για ζημιές από φυσικές καταστροφές.

Ασφαλιστικές εταιρείες: Οι ασφαλίσεις κατά ζημιών κερδίζουν έδαφος στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη [γραφήματα]

Παράλληλα, στο ίδιο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται μια σειρά από μέτρα ενδυνάμωσης του πλαισίου της κρατικής αρωγής, καθώς και άλλα στοχευμένα μέτρα, όπως, μεταξύ άλλων, η άυλη ψηφιακή κάρτα για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, η ειδική ενίσχυση επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων με απώλειες, είτε με βραχυπρόθεσμο, είτε με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, από εκτεταμένες φυσικές καταστροφές, και η ρύθμιση επί των οφειλών του αγροτικού ρεύματος στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

Επίσης, στο προτεινόμενο νομοσχέδιο εμπεριέχονται και διατάξεις γπου αφορούν τη στεγαστική συνδρομή. Περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η νέα πρόβλεψη για τη δυνατότητα συμβατικής ή προκατασκευασμένης οικίας έναντι της στεγαστικής συνδρομής, ώστε αντί για την κρατική αρωγή το κράτος να μπορεί να παρέχει – χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση – συγκεκριμένους τύπους κατοικιών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους της πληγείσας οικίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Σκρέκας στη Σύνοδο Economist: «Οι πρώτες ενδείξεις μάς κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα»
Green |

Αισιοδοξία Σκρέκα για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα

Ο υπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα δεσμεύτηκε για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων ήδη από το 2019, πριν καν προκύψουν ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι σημερινές πληθωριστικές και γεωπολιτικές πιέσεις»