Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες, στη σκιά της νέας κλιμάκωσης των αποδόσεων των ομολόγων, την ώρα που τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις έδειξαν ότι μπορεί οι πληθωριστικές πιέσεις να επιμείνουν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,30% στις 37.248 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,78% στις 4.728 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,24% στις 14.759 μονάδες.

«Προσγειώνει» απότομα τις ευρωπαϊκές αγορές η Λαγκάρντ μετά από δίμηνο ράλι

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου συνεχίζει και σήμερα την ανοδική της πορεία, φτάνοντας στο 4,104%, μετά την προειδοποίηση του διοικητή της Federal Reserve, Christopher Waller ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής μπορεί να έρθει πιο αργά από ό,τι αναμενόταν. Μέχρι στιγμής, οι traders τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 60% η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME Group.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου είναι ένα ακόμη σημαντικό τεστ για την αγορά που θα μπορούσε να υπαγορεύσει την τάση για το 2024. «Αυτή η περίοδος ανακοινώσεων μπορεί να μην έχει τους εκρηκτικούς τίτλους της «ύφεσης κερδών» που είχαμε το περασμένο τρίμηνο, αλλά αποκτά πρόσθετη σημασία επειδή καθορίζει τον τόνο για το 2024», σχολίασε ο Jeffrey Buchbinder, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της LPL Financial.

Παράλληλα, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις για τον Δεκέμβριο ήταν πιο ισχυρά από το αναμενόμενο, υποδεικνύοντας έναν ανθεκτικό καταναλωτή και θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις εκτιμήσεις για επιθετικές μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% και κατά 0,4% εξαιρουμένων των αυτοκινήτων. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν εκτιμήσει αύξηση 0,4% και 0,2% αντίστοιχα.

Ισχυρή ζήτηση έδειξαν και οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων, καθώς αυξήθηκαν κατά 10,4% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση σε σύγκριση με την εβδομάδα που έληξε στις 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών του Mortgage Bankers Association (MBA). Το μέσο συμβατικό επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε από 6,81% σε 6,75%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street