Η Peugeot, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Stellantis, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT για να βελτιώσει τον φωνητικό βοηθό που βρίσκεται εγκατεστημένος στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά της, ανακοίνωσε το γαλλικό brand.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά η Peugeot «ενώνεται» με ανταγωνιστές της όπως η Volkswagen και η Mercedes-Benz μέσω του chatbot της OpenAI.

Ο Μασκ ζήλεψε την δόξα της Microsoft – Αναζητά επενδυτές για να κοντράρει την OpenAI

«Θα εισαγάγουμε το ChatGPT σε όλα τα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του νέου μοντέλου e-3008, και των μικρών επαγγελματικών οχημάτων», δήλωσε ο Ζερόμ Μισερόν, διευθυντής του Product Plan της Peugeot, σε ενημέρωση μέσων ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Peugeot θα λανσάρει μια πιλοτική έκδοση της υπηρεσίας ChatGPT, η οποία θα μπορεί να συνδέεται με χειριστήρια οχημάτων και να απαντά σε πολλές γενικές ερωτήσεις ή ερωτήσεις που σχετίζονται με την πλοήγηση, την Τετάρτη σε πέντε χώρες – Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Η υπηρεσία προγραμματίζεται να γίνει στάνταρ εξοπλισμός για την Peugeot φέτος.

Πέρυσι, η Mercedes-Benz ξεκίνησε μια δοκιμή στις Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέποντας στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το ChatGPT, υποστηρίζοντας ότι θα βοηθήσει στην παροχή πιο φυσικών απαντήσεων και στην αντιμετώπιση ερωτήσεων που κυμαίνονται από λεπτομέρειες προορισμού έως προτάσεις για δείπνο.

Αντίστοιχα, η Volkswagen ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι μέχρι τα μέσα του έτους ο φωνητικός βοηθός της θα ενσωματώσει το ChatGPT για να διευκολύνει τον διαδραστικό διάλογο με τους οδηγούς.

Η Peugeot ανακοίνωσε επίσης ότι θα εισαγάγει μια νέα οκταετή εγγύηση για το e-3008, σε σύγκριση με την τρέχουσα διετή εγγύηση στα αυτοκίνητά της, για να προσπαθήσει να ενθαρρύνει περισσότερους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι εναλλακτικές δραστηριότητες της Peugeot

Η οικογένεια των δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών της Peugeot έχει διευρύνει τις επενδύσεις της σε τραπεζικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις πολυτελών ειδών και κυβερνοασφάλειας, διαφοροποιώντας μια περιουσία που εξακολουθεί να έχει τις ρίζες της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Peugeot Invest, η εισηγμένη εταιρεία που ελέγχεται από τη γαλλική οικογένεια με επικεφαλής τον Ρομπέρ Πεζό, κατέχει πλέον το 5,1% της τράπεζας Rothschild μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας κίνησης εξαγοράς, σύμφωνα με μια παρουσίαση κερδών στις 15 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, η οικογένεια επένδυσε φέτος στην Gruppo Florence, έναν ιταλικό κόμβο κατασκευής πολυτελών ειδών, το πολυτελές ξενοδοχεία California κοντά στα περίφημα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Nomios και τη νομική μηχανή αναζήτησης Doctrine.

Η εταιρεία ανήκει κατά 80% στην Etablissements Peugeot Freres, το οικογενειακό γραφείο που επιβλέπει μια περιουσία που επικεντρώνεται στην ομώνυμη μάρκα αυτοκινήτων που αποτελεί μέρος της Stellantis. Ενώ το πρώτο αυτοκίνητο της οικογένειας χρονολογείται από το 1889 και στη συνέχεια δημιούργησε μια παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, στη συνέχεια άρχισε να διαφοροποιείται πριν μια περίπου μια δεκαετία εν μέσω βαριών απωλειών και οικογενειακών διχασμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης