Με σημαντική υπερκάλυψη έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 6ετές ομόλογο της Alpha Bank. Η τράπεζα προχώρησε στην έκδοση ομολόγου, ύψους 400 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων για τα ίδια κεφάλαια και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL).

Οι προσφορές υπερέβησαν το 1,25 δισ. ευρώ για την ομολογιακή έκδοση (6.25NC5.25) που ωριμάζει στις 12 Μαΐου του 2030. Η υπερκάλυψη οδήγησε και σε μείωση της απόδοσης του τίτλου, στο 5,125%. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες σκέψεις για το κουπόνι της έκδοσης (IPTs) έδιναν απόδοση 5,5%.

JP Morgan: Παραμένει «ταύρος» για τα ελληνικά ομόλογα – Γιατί θεωρεί ότι οι μετοχές των τραπεζών είναι φθηνές

Η Alpha Bank είχε αναθέσει να τρέξουν την έκδοση από κοινού στις Citi, Deutsche Bank, JP Morgan, Société Générale και UniCredit. Το ομόλογο αναμένεται να αξιολογηθεί με Ba2 από την Moody’s και BB- από την S&P.

Τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν άλλωστε στις αγορές είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα η εκρηκτική ζήτηση που εκδηλώθηκε για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, με προσφορές που ξεπέρασαν τα 35 δισ. ευρώ.

Οι υπόλοιπες τράπεζες

Η Eurobank πρόσφατα βγήκε στις αγορές και άντλησε 300 εκατ. ευρώ με ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης Tier2, 10ετούς διάρκειας κι το τελικό επιτόκιο ανήλθε στο 6,375%. Το ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης στις 25 Απριλίου 2034, με δυνατότητα ανάκλησης στις 25 Aπριλίου 2029 (10.25NC5.25), και ετήσιο τοκομερίδιο 6,25%.

Είχε προηγηθεί η έξοδος στις αγορές της Τράπεζας Πειραιώς, αρχές Ιανουαρίου προχώρησε στην έκδοση ομολόγου  μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 ύψους €500 εκατ., με κουπόνι 7,250%, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών.

Το συνολικό βιβλίο εντολών της συναλλαγής ξεπέρασε το €1,8 δισ., υπερκαλύπτοντας κατά περισσότερο από 3,7 φορές τον στόχο της έκδοσης. Με βάση το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,375%, έναντι αρχικού στόχου 7,750%, με ποσοστό άνω του 75% της έκδοσης να διατίθεται σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις