Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μετακόμιση κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών της Βουλής στο Μποδοσάκειο. Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου ενώ  στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού έχει εισέλθει η τοποθέτηση και οργάνωση του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ιστορικό ακίνητα θα μεταφερθούν διοικητικές υπηρεσίες της βουλής που πριν φιλοξενούνταν σε διαφορά κτίρια πλησίον του μεγάρου ενώ θα υπάρξει μέριμνα και για γραφεία της προεδρίας της κυβέρνησης αλλά και για γραφείο του πρωθυπουργού.

Μέγαρο Μποδοσάκη: Από την Eurobank στην Βουλή – Πώς φθάσαμε στην αλλαγή σκυτάλης

Υπολογίζεται να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι. Ωστόσο, το ακριβές ποσό όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν θα εξαρτηθεί από τα πόσα κτίρια που σήμερα νοικιάζει στο ιστορικό κέντρο θα καταφέρει να αποδεσμεύσει και πόσο θα αναγκαστεί να κρατήσει για έξτρα χώρο.

Πέρα από το κόστος, η μετακόμιση στο Μέγαρο Μποδοσάκη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική κίνηση για τη διοικητική λειτουργία της Βουλής καθώς για πρώτη φορά θα είναι στεγασμένες όλες οι κρίσιμες υπηρεσίες για την υποστήριξη της μαζί σε ένα κτίριο.

Το χρονικό του deal

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, όταν το Ίδρυμα Μποδοσάκη αποφάσισε να πυροδοτήσει το διαγωνισμό εκμίσθωσης.

Από την πρώτη στιγμή, προσέλκυσε «πολύ αυξημένο» αριθμό υποψήφιων μισθωτών, κυρίως Ελλήνων, αλλά και ξένων.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν ήταν ο όμιλος Λάμψα (Μεγάλη Βρετανία, King George, Athens Capital MGallery), ο όμιλος Διβάνη και η βιομηχανία Καράτζη.

Τελικά, τον διαγωνισμό κέρδισε η Βουλή των Ελλήνων, προσφέροντας ύστερα από αποκλειστικές διαπραγματεύσεις ετήσιο μίσθωμα ύψους 2,9 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο στέγαζε για πάρα πολλά χρόνια τα κεντρικά γραφεία της Eurobank, η οποία ωστόσο αποφάσισε να μεταφερθεί σε ιδιόκτητο ακίνητο στην οδό Σταδίου.

Με υπογραφή… Πλουμιστού

Το ακίνητο επί της λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας.

Συνδυάζει με υψηλή αισθητική κλασικιστικά και μοντέρνα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, με συνολική επιφάνεια 12.819 τ.μ. και 6 ορόφους.

Διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα