Ανοδικά κινείται ο χρυσός και οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με οριακά κέρδη. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύεται από την υποχώρηση του δολαρίου τη ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου από την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, παρόλο που οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ διέλυσαν τις ελπίδες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων φέτος.

Ο χρυσός  σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.034,09 δολάρια η ουγγιά και οδεύει για εβδομαδιαία άνοδο 0,6%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,6%  στα 2.044,10 δολάρια η ουγγιά.

Wall Street: Αφομοιώνει το ράλι

Ο δείκτης του δολαρίου οδεύει προς την πρώτη εβδομαδιαία πτώση του σε σχεδόν δύο μήνες.

«Ο χρυσός αυξάνεται κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το δολάριο ΗΠΑ είναι λίγο πιο αδύναμο» εξηγεί στο Reuters ο Bob Haberkorn, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures.

«Είναι μια λεπτή βόλτα αυτή τη στιγμή στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, αλλά υπάρχουν πολλά ασφαλή καταφύγια για αγορές, παρόλο που οι τιμές είναι τόσο υψηλές».

Ο διοικητής της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, μιλώντας χθες Πέμπτη είπε ότι «δεν βιάζεται» να μειώσει τα επιτόκια, ενισχύοντας τα στοιχήματα των επενδυτών ενάντια στις μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ πριν από τον Ιούνιο.

Οι περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην τελευταία συνεδρίαση της Fed ανησυχούσαν για τους κινδύνους της υπερβολικής μείωσης των επιτοκίων, σύμφωνα με πρακτικά.

Τα πρόσφατα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και τον Δείκτη Τιμών Παραγωγών διέλυσαν τις εικασίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων, επιβαρύνοντας περαιτέρω τον χρυσό.

Εν τω μεταξύ, το κύμα ενδιαφέροντος για τα διαπραγματεύσιμα με bitcoin κεφάλαια (ETF) ωθεί τους επενδυτές να ανταλλάξουν συμμετοχές σε ETF που υποστηρίζονται από χρυσό.

Η  πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 902,55 δολάρια, το παλλάδιο 2,1% στα 987,4766 δολάρια και  ο ασήμι  0,4% στα 22,845 $.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities