Μία ανάσα από τις 40.000 μονάδες βρέθηκε σήμερα ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, ο οποίος οδήγησε σε κέρδη τις αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα νέα δεδομένα από τον κατασκευαστικό κλάδο της Κίνας.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ, κλείνοντας 1,9% υψηλότερα στις 39.910,82 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1,3% για να κλείσει στις 2.709,42 μονάδες, ενώ στην εβδομάδα σημείωσε άνοδο 1,8% για την εβδομάδα.

Ο κινεζικός CSI 300 σημείωσε άνοδο 0,4%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,6%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,6% υψηλότερα στις 7.745,60 μονάδες. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,3% για την εβδομάδα.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας ήταν κλειστές λόγω αργίας, αλλά ανακοινώθηκε ότι οι εξαγωγές της χώρας τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν 4,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στα 52,41 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του Reuters.

Στα υπόλοιπα μάκρο, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών λόγω της εξασθένησης της ζήτησης. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της au Jibun Bank στην Ιαπωνία μειώθηκε στο 47,2 τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με το 48,0 τον Ιανουάριο, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα.

Η μέτρηση σηματοδοτεί τον ένατο συνεχόμενο μήνα επιδείνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ισχυρότερη συρρίκνωση που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με την au Jibun Bank.

Παρόλα αυτά, το ποσοστό ανεργίας της Ιαπωνίας παρέμεινε το ίδιο τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 2,4% τον Ιανουάριο, και ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο μέτωπο της Κίνας, η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία, τα οποία ήταν σε αντίθεση με μια ιδιωτική έρευνα που σήμαινε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα επεκτάθηκε. Τα στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας έδειξαν ότι ο PMI μεταποίησης μειώθηκε στο 49,1 τον Φεβρουάριο από 49,2 τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης