Σε καθαίρεση τριών ανώτερων στελεχών προχώρησε η PwC, ενώ από τον έναν αφαίρεσε το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις ΗΠΑ, καθώς διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν τους κανόνες της κούρσας της διαδοχής.

Σύμφωνα με τους FT που επικαλούνται πηγές οι οποίες γνωρίζουν το θέμα, από τον Neil Dhar, ο οποίος είχε θεωρηθεί φαβορί για να πάρει τη σκυτάλη από Tim Ryan στις ΗΠΑ, αφαιρέθηκε το δικαίωμα να συμμετέχει ως υποψήφιος και καθαιρέθηκε από τη θέση του δεύτερου τη τάξη στην ηγεσία της εταιρείας εταιρείας στις ΗΠΑ.

Ακόμη, από τον John Garvey, τον επικεφαλής των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της PwC και τον Julien Courbe, παγκόσμιο επικεφαλής πελατών, αφαιρέθηκαν ταυτόχρονα οι ρόλοι τους ως ανώτερων στελεχών.

Big Four: Λάθη και σκάνδαλα οδηγούν σε επανεξέταση της διοικητικής δομής

Οι παραβιάσεις

Οι εκλογικοί κανόνες της PwC στις ΗΠΑ θέτουν όρια στις συναντήσεις συνεργατών και στην ανταλλαγή ηλεκτρονικής επικοινωνίας για την διεκδίκηση της θέσης του CEO, έτσι ώστε η διαδικασία αυτή να μην επηρεάζει την παραγωγικότητα.

Ο Dhar και οι σύμμαχοί του διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει «σημαντικές παραβιάσεις» των κανόνων προεκλογικής εκστρατείας και των σταθερών πολιτικών, είπαν γνώστες του θέματος.

Τα όσα συνέβησαν τον έβγαλαν από την κούρσα για την ηγεσία του αμερικανικού βραχίονα της εταιρείας, ο οποίος παρουσίασε πέρσι έσοδα 23 δισ. δολαρίων και ελέγχει το 27% των δημοσίων εταιρειών των ΗΠΑ με βάση την αγοραία αξία, σύμφωνα με την Ideagen. Νικητής της διαδικασίας αναδείχθηκε ο Paul Griggs.

Η Έλεν Γουόλς, πρόεδρος της επιτροπής διακυβέρνησης της PwC των ΗΠΑ, δήλωσε: «Όταν εκφράστηκαν ανησυχίες για την εκλογική διαδικασία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την κουλτούρα μας αυτές οι ανησυχίες διερευνήθηκαν αντικειμενικά, τα όργανα διακυβέρνησής μας ανταποκρίθηκαν και ανέλαβαν έγκαιρα και κατάλληλα μέτρα. Η διαδικασία διακυβέρνησης λειτούργησε όπως είχε σχεδιαστεί».

Ο Griggs θριάμβευσε έναντι της Kathryn Kaminsky, επικεφαλής του τμήματος ελέγχου και φορολογίας, και της Jenny Koehler, επικεφαλής επενδύσεων και θα παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του απερχόμενου Τιμ Ράιαν τον Ιούλιο.

Ποιος είναι

Ο Dhar ήταν αναμενόμενο ότι θα τα πήγαινε περίφημα στην αναμέτρηση.

Με προϋπηρεσία 30 ετών έχει κατακτήσει τον τίτλο του βετεράνου στη συμβουλευτική δραστηριότητα της PwC. Στους πελάτες ευθύνης του περιλαμβάνονται εταιρείες ιδιωτικών μετοχών όπως η Blackstone και μπορεί να περηφανεύεται ότι εργάζεται σε περισσότερες από 250 συναλλαγές καθώς ανέβηκε στις τάξεις των συμβουλευτικών υπηρεσιών της εταιρείας και των επιχειρήσεων κεφαλαιαγορών.

Ο απερχόμενος Τιμ Ράιαν ήταν το φαβορί για τη θέση του παγκόσμιου προέδρου της PwC, αλλά αποχώρησε από την κούρσα τον Οκτώβριο, εν μέσω συζήτησης για τον σκληρό τρόπο με τον οποίο διοικεί. Το παγκόσμιο συμβούλιο επέλεξε τον Μοχάμεντ Καντέ, ο οποίος ήταν διοικούσε τον αμερικανικό βραχίονα μαζί με τον Dhar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή