Στη Δικαιοσύνη πάει το θέμα των αλλοιωμένων συνομιλιών της μοιραίας νύχτας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μελετά πρωτοβουλίες νομικής φύσεως. Αμφότερες οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις επιμένουν στην υπόθεση, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης.

Προσπάθεια για αλλαγή ατζέντας από Μητσοτάκη και ντρίπλες με επικλήσεις στη Δικαιοσύνη για Τέμπη

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να κάνει αναφορά και να ζητήσει τη διερεύνηση των στοιχείων που προκύπτουν από το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση δεν έχουν δώσει απαντήσεις σχετικά με το ποιος αλλοίωσε τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα διοχέτευσε προκείμενου, όπως λένε, «να εξυπηρετηθεί το αφήγημα της ΝΔ περί ανθρώπινου λάθους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πλευρά του μελετά πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κινήσεις του να είναι νομικής φύσεως.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για ψεύδη και αλαζονεία, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η φωνή του είναι άλλη μία φωνή που ενώνεται με εκείνες που ζητούν δικαίωση.

Τα ερωτήματα για την τραγωδία των Τεμπών παραμένουν αναπάντητα – Το Μαξίμου θέλει να αλλάξει την ατζέντα

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με ποιος απέσπασε τις ηχητικές καταγραφές και μόνταρε τις συνομιλίες του μοιραίου σταθμάρχη την επόμενη ημέρα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών που άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλογίζοντάς του ότι επιμένουν να εργαλειοποιούν την τραγωδία, επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα.

«Θέλω να τους απαντήσω για ακόμα μια φορά ότι η προσοχή της παράταξης μας είναι στραμμένη στα δικά σας προβλήματα. Αυτό το οποίο μας ζητήσατε και μας ζητάτε είναι να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική χώρα κι απ’ αυτόν το στόχο δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, κατά την καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτηση που πραγματοποιεί στο Facebook ο πρωθυπουργός επιχείρησε με επίκληση στη Δικαιοσύνη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών να αποφύγει… περίτεχνα να δώσει απαντήσεις στις κατηγορίες περί «συγκάλυψης» και «συσκότισης» στην υπόθεση.

Ταυτόχρονα στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να αφήσουν πίσω τους τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής του για τα Τέμπη, στην οποία πέτυχε μια πύρρειο νίκη, όπως και τις αποκαλύψεις για «μονταζιέρα», και να κάνει έναν αγώνα δρόμου μέχρι τις 9 Ιουνίου, που θα κυριαρχείται από κοινωνικές πολιτικές.

Χρησιμοποιώντας την… απειλή μίας αντιπολίτευση «του χάους και του αδιεξόδου», όπως υποστηρίζουν, καλούν τους ψηφοφόρους να δώσουν το «παρών» στις κάλπες των ευρωεκλογών, κάνοντας λόγο για διακύβευμα με «εθνικό αποτύπωμα», καθώς θα κριθεί αν η χώρα «θα μείνει σταθερή και σε τροχιά προόδου σ’ ένα ασταθές περιβάλλον στον κόσμο και στην περιοχή μας».

Όπως σημειώνουν, μάλιστα, θα αποφασιστεί «αν όλα όσα πετύχαμε και καθημερινά πετυχαίνουμε, θα έχουν συνέχεια, σε μία συγκυρία, η οποία δεν επιτρέπει κανένα πισωγύρισμα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για λάθη και πειράματα».

Σε θέσεις μάχης για τις ευρωεκλογές

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές εκλογές που πλησιάζουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας από το Μοσχάτο όπου πραγματοποίησε χθες Σάββατο περιοδεία.

Πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα κάνει την ανατροπή στις ευρωεκλογές εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Αντίστοιχα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματική αντιπολίτευσης Βούλα Κεχαγιά εκτίμησε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά το σοκ των εθνικών εκλογών του 2023 και είμαστε πλέον βέβαιοι ότι οι Αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες θα μάς εμπιστευτούν, αναγνωρίζοντας ότι έχουμε και αξιόπιστο πρόγραμμα και προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στοχεύει αναμέτρηση σώμα με σώμα με τη ΝΔ και την ενίσχυση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, γεγονός που προϋποθέτει και το σκαρφάλωμα στη δεύτερη θέση. «Στο ερώτημα που πλανάται αν υπάρχει αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ απάντησε χθες: Ναι, υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να κάνουν περιοδείες σε όλη τη χώρα με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα