Μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της εκπαίδευσης στον τομέα της ναυτασφάλισης υπέγραψαν η Hellenic Hull και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Συγκρότησε Advisory Board για το Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με την Hellenic Hull να αποτελεί την πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία που συμπράττει συμφωνία με το μεγαλύτερο ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, γίνεται ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση του μεγαλύτερου ναυτιλιακού κέντρου».

Οι παρόντες

Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δρ. Μιχάλης Σφακιανάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας, Δρ. Άγγελος Παντουβάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Δρ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ενώ από πλευράς της εταιρείας ήταν ο κ. Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Hull, και Πρόεδρος της Επιτροπής Ocean Hull της Διεθνούς Ένωσης για τη Ναυτασφάλιση, αλλά και στελέχη της εταιρείας, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, αποφασίστηκε η από κοινού ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσω διαλέξεων, συνεδριάσεων και παρουσιάσεων, ενώ το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα παρέχει μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε ζητήματα σχετικά με τη ναυτασφάλιση.

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης

Η Hellenic Hull και το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. θεσπίζουν πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για την ενίσχυση της εξειδίκευσης στο χώρο της ναυτασφάλισης, ενώ συμφωνούν να ενταχθούν σε ερευνητικά προγράμματα που ως στόχο έχουν την καιντομία στη ναυτιλία. Η εταιρεία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό, στην στελέχωση και στη διαρκή εκπαίδευση των στελεχών της μέσα από προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενω ταυτόχρονα υιοθετεί την πρωτοβουλία των βραβείων αριστείας για τους μαθητές που συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Τέλος, συμφωνείται η διοργάνωση μοντέλου προσομοίωσης των εργασιών των επιτροπών της Διεθνούς Ένωσης για τη Ναυτασφάλιση, όπου οι φοιτητές και φοιτήτριες θα διαβουλεύονται σε πραγματικό χρόνο τα σημαντικότερα θέματα στην τρέχουσα ατζέντα του οργανισμού, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις πραγματικές ανάγκες της ναυτασφαλιστικής αγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αναβάθμιση της εκπαίδευσης αποτελεί μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της Hellenic Hull, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των στελεχών του μέλλοντος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia