Σε νέο υψηλό βρέθηκε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενδοσυνεδριακά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Η απόδοση του τίτλου αναφοράς ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,385%.Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μεταβλήθηκε ελάχιστα  στο 4,695%.

Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις μετά τη διήμερη βουτιά

Τα  στοιχεία για τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν από την ADP έδειξαν μεγαλύτερη αύξηση από την αναμενόμενη. Οι εταιρείες προσέλαβαν 184.000 εργαζόμενους τον Μάρτιο, αριθμός υψηλότερος από την εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones, που ανέμεναν 155.000 προσλήψεις.

Οι κινήσεις της αγοράς έρχονται καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα οικονομικά δεδομένα και παρακολουθούν στενά τις ενδείξεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed σχετικά με τον αναμενόμενο αριθμό μειώσεων επιτοκίων το 2024. Οι έμποροι βλέπουν 94% πιθανότητα τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα στη συνεδρίαση της Fed τον Μάιο, σύμφωνα με το CME Fed WatchTool. Αναμένουν 54,2% πιθανότητα περικοπής στη συγκέντρωση του Ιουνίου, μια σημαντική υποχώρηση από το ποσοστό 70,1% που παρατηρήθηκε πριν από μια εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ, εκτιμά ότι βλέπει μόνο μία μείωση επιτοκίων φέτος, που θα σημειωθεί το τέταρτο τρίμηνο. Είναι ένας από τους πολλούς αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ, που αναμένεται να μιλήσει σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη.

Ωστόσο η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ,  εξακολουθεί να αναμένει μειώσεις επιτοκίων φέτος, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποφασιστουν στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής τον Μάιο.

Μειώσεις αναμένει η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, φέτος, αλλά όχι έως ότου υπάρξουν πιο πειστικά στοιχεία ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί.

Τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και άφησε τη νομισματική πολιτική αμετάβλητη για πέμπτη συνεχή φορά, διατηρώντας το βασικό επιτόκιο δανεισμού μίας νύχτας στο εύρος 5,25%-5,5%.

Η Fed σηματοδότησε επίσης τότε ότι εξακολουθεί να αναμένει περικοπές τριών ποσοστιαίων μονάδων έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές