Να θέσει υπό έλεγχο τις πιέσεις που δέχεται επιχειρεί αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το κλίμα που έχει επηρεαστεί και από τους διεθνείς τριγμούς, μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,79% στις 1.375,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 52 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,78% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.309,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,85% στις 1.157,74 μονάδες.

Επιλεκτικά «μαζέματα»

Ο γενικός δείκτης προσπαθεί να απομακρυνθεί από το τοπικό χαμηλό των 1.364 μονάδων που βρέθηκε σήμερα και τουλάχιστον να βρεθεί σε επαφή με τις 1.380 μονάδες, αν και οι προσδοκίες σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα θετικές. Ειδικά μάλιστα όταν και το κλίμα στο εξωτερικό δεν βοηθά στο να πάρουν οι αγοραστές πρωτοβουλίες και να αλλάξουν την ρότα της αγοράς.

Βέβαια, μέσα στον κουρνιαχτό της πτώσης, δεν λείπουν και κάποια επιλεκτικά «μαζέματα» σε τιμές που μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν ήταν ορατές για τους επίδοξους αγοραστές, που βλέπουν μάλιστα ότι η διορθωτική κίνηση σε αρκετούς τίτλους έχει ήδη φτάσει τα διψήφια ποσοστά. Ήδη, παλεύουν κάποιοι τίτλοι να βγάλουν αντίδραση, όπως η Motor Oil και ο ΟΤΕ, με τον τελευταίο να παίρνει τα εύσημα αυτήν την εβδομάδα για την αντοχή (sic) του στους τριγμούς της αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, ο γενικός δείκτης έχει υποχωρήσει σε χαμηλά δύο μηνών, με την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου μάλιστα να φέρνει την πρώτη σοβαρή διόρθωση από την αρχή του έτους. Απαντήθηκε όμως και το ερώτημα για την κατεύθυνση της αγοράς μετά από μια μακρά, έξι εβδομάδων, συσσώρευση, η οποία θα έφερνε αργά ή γρήγορα το ξέσπασμα. Μάλιστα, το πτωτικό σκέλος “επιλέχθηκε” με την “αρωγή” της διεθνούς πτώσης, η οποία έρχεται εν μέσω μιας μεγάλης αναπροσαρμογής των θέσεων ακόμη και σε ένα σενάριο μη μειώσεων επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης και Quest σημειώνουν απώλειες σχεδόν 3% και δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις στον FTSE 25, με τις Autohellas, Coca Cola και ΕΛΧΑ να χάνουν πάνω από 2%. Άνω του -1% κινούνται οι Alpha Bank, Aegean, Eurobank, Ελλακτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Εθνική, Τιτάν, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Cenergy, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Από την άλλη, ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών