Ισχυρές είναι οι απώλειες που σημειώνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μπαίνει και αυτό με τη σειρά του στην παγκόσμια κούρσα… πτώσης, μετά τις μεγάλες αναταράξεις που είχε η Wall Street χτες, τα κύματα της οποίας έχουν χτυπήσει όλες τις μεγάλες αγορές σήμερα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,97% στις 1.372,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.303,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,07% στις 1.155,09 μονάδες.

Στραβό το κλίμα…

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα στη Λ. Αθηνών, ήρθαν και οι κλυδωνισμοί στις αγορές παγκοσμίως για να επιταχύνουν τις πωλήσεις σήμερα, υπό το βάρος των αλλαγών στις εκτιμήσεις που προκάλεσε η δήλωση του αξιωματούχου της Federal Reserve, Νιλ Κασκάρι, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην γίνει και καμία μείωση επιτοκίου φέτος από τη μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του κόσμου. Και η δήλωση αυτή προκάλεσε ένα σημαντικό κύμα ρευστοποιήσεων στη Wall Street, το οποίο πέρασε τις προηγούμενες ώρες από την Ασία και επεκτάθηκε αυτήν την ώρα και στην Ευρώπη.

Μια αγορά, σαν την ελληνική, η οποία κυριαρχείται από ξένα κεφάλαια, πιθανές αναταράξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε risk off δεν μπορεί να την αφήσουν ανεπηρέαστη. Ειδικά μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που ήδη το κλίμα ήταν αρνητικό, με την αγορά να μην έχει καταφέρει να «σηκώσει κεφάλι» κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Έτσι, σήμερα φαίνεται πως είναι και η «φαρμακερή» δοκιμασία της στήριξης των 1.380 – 1.385 μονάδων, με τα επίπεδα να χάνονται από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνεδρίασης. Πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για τις 1.360 μονάδες, όπου και είναι ο επόμενο «σταθμός στήριξης» τα οποία θα μπορέσουν να ενεργοποιήσουν κάποιους αγοραστές, εάν όμως υπάρξει κάποια αλλαγή στο διεθνές σκηνικό, ή κάποια εγχώρια εξέλιξη που να ευνοήσει κάποιες επιλεκτικές, αλλά και πολύτιμες, κινήσεις διαφοροποίησης από τους αγοραστές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης χάνει 3,06%, με τον Ελλάκτωρ να είναι στο -2,78%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Quest, Coca Cola, Aegean, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Τιτάν, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Alpha Bank.

Υπό έλεγχο προσπαθούν να κρατήσουν την πτώση τους οι ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Πειριαώς, με μόνες τις Autohellas και ΟΤΕ να είναι στον FTSE 25 σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών