Αν είσαι λάτρης του Τιτανικού, μια επίσκεψη στο εστιατόριο La Lonja del Mar θα σου δώσει την ευκαιρία να απολαύσεις το μενού που δοκίμασαν οι επιβάτες της πρώτης θέσης του διάσημου πλοίου το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912, λίγες ώρες πριν το πλοίο χτυπήσει σε παγόβουνο.

Το εστιατόριο La Lonja del Mar, ένα από τα πιο γνωστά της Μαδρίτης, το οποίο ειδικεύεται στα θαλασσινά και στα ψάρια, συνδέεται με τη θρυλική ιστορία του Τιτανικού.

Αποφάσισε πρόσφατα να προσφέρει για μία ημέρα στους πελάτες του ένα γαστρονομικό μάθημα ιστορίας. Έτσι, μετά από έρευνα που έκανε ο σεφ Fernando Negri, βρήκε το ακριβές μενού που σερβιρίστηκε στην πρώτη θέση του Τιτανικού το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912, λίγες ώρες πριν το πλοίο χτυπήσει σε ένα παγόβουνο και είναι έτοιμος να το σερβίρει στους επισκέπτες του εστιατορίου του.

Tι περιλαμβάνει το μενού

Σχεδόν 112 χρόνια μετά το βράδυ που βυθίστηκε ο Τιτανικός (ήταν τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου 1912), το La Lonja del Mar θα προσφέρει ένα ειδικό μενού στα 110 ευρώ όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μια σειρά από ευφάνταστα πιάτα.

Το πρώτο στάδιο θα περιλαμβάνει επιλογές θαλασσινών με σολομό, γαρίδες, γαύρο, ρέγγα και καπνιστή σαρδέλα. Το δεύτερο στάδιο των κρεατικών θα έχει πιάτα όπως ψητό μοσχάρι με μπαχαρικά, μοσχαρίσια πίτα, ζαμπόν Βιρτζίνια, ζελέ κοτόπουλου και γλώσσα βοδιού. Όλα μαγειρεμένα με απλότητα και φρεσκάδα, διατηρώντας όμως τις γεύσεις εκείνης της εποχής. Το γεύμα ολοκληρώνεται με σφολιάτα με φράουλες και μαρέγκα μήλου που ενώνει τα δύο γλυκά του Τιτανικού σε ένα.

Το αποκορύφωμα αυτού του «ταξιδιού» στον γαστρονομικό χρόνο είναι ότι η εμπειρία συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ένα ντουέτο με πιάνο και τσέλο που θα παίζουν τα τραγούδια που ήταν μέρος του μουσικού ρεπερτορίου του πλοίου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus