Σε …περιδινιση συνεχίζει να βρίσκεται η μεγάλη εταιρεια κατασκευής αεροσκαφών Boeing και οι αξιολογήσεις των επενδυτικών οίκων φαίνεται ότι δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Η Fitch Ratings υποβάθμισε τις προοπτικές της Boeing σε «αρνητικές» από «σταθερές», εν μέσω των επιπτώσεων της κρίσης ασφαλείας που επηρεάζει την παραγωγή και τις ταμειακές ροές της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

S&P: Αναθεωρεί τις προοπτικές της Boeing σε «αρνητικές» απο «σταθερές»

Ο οίκος αξιολόγησης, ο οποίος επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση αθέτησης του εκδότη «BBB-», δήλωσε ότι θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την προοπτική εάν η Boeing ρευστοποιήσει πάνω από 100 από τα προ του 2023 κατασκευασμένα 737 MAX και τα μισά από τα αποθέματα 787 μέχρι τις αρχές του 2025, μαζί με την αύξηση της παραγωγής των αεροσκαφών MAX προς 38 ανά μήνα.

Η υποβάθμιση της Fitch ακολουθεί ανάλογες κινήσεις των S&P και Moody’s νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα για την ανώμαλη ταμειακή της ροή.

Η Boeing έχει τεθεί υπό αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο και μείωσε την παραγωγή των αεροσκαφών 787 μεγάλου μεγέθους, μαζί με τα 737 MAX, μετά την έκρηξη του πίνακα καμπίνας σε μια πτήση 737 MAX 9 που διαχειρίζεται η Alaska Airlines 737 MAX 9 στον αέρα, αναγκάζοντας σε αναγκαστική προσγείωση.

Tην Πέμπτη, η S&P Global Ratings ανακοίνωσε  ότι αναθεώρησε τις προοπτικές της αεροπορικής εταιρείας Boeing σε «αρνητικές» από «σταθερές» μετα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της εταιρείας που ήταν μειωμένα για πρώτη φορά μετα απο σχεδόν δυο χρόνια.

Η Moody’s μείωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Boeing σε μια βαθμίδα πάνω από το καθεστώς «σκουπίδια» την Τετάρτη, λίγες ώρες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε 3,93 δισεκατομμύρια δολάρια ελεύθερων ταμειακών ροών το πρώτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή