Η Paramount Global θα τερματίσει τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της με τη Skydance Media χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία, ανέφεραν την Παρασκευή οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι μετοχές του γίγαντα των μέσων ενημέρωσης αυξήθηκαν κατά 3% σε διευρυμένες συναλλαγές.

SONY: Υπέβαλε πρόταση 26 δισ.δολαρίων για την Paramount

Μια ειδική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Paramount, η οποία συστάθηκε για να αξιολογήσει τις επιλογές της εταιρείας μέσων ενημέρωσης, πέρασε μήνες διαπραγματεύσεων με τη Skydance και τους εταίρους της, Redbird Capital και KKR.  Ωστόσο, ορισμένοι μέτοχοι άσκησαν κριτική στη συμφωνία και προέτρεψαν το διοικητικό συμβούλιο να προβεί σε μια πιο ενδελεχή εξέταση των εναλλακτικών λύσεων.

Η προσφορά της SONY

Η Sony Pictures Entertainment και η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo Global Management έστειλαν επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της Paramount, εκφράζοντας ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσφορά με μετρητά.

Οι εταιρείες υπέβαλαν μη δεσμευτική επιστολή προσφοράς την Τετάρτη, την οποία υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Pictures Tony Vinciquerra και ο εταίρος της Apollo Aaron Sobel, όπως επιβεβαίωσε πηγή στο Reuters. Η προσφορά των 26 δισ. δολαρίων είναι ένας συνδυασμός μετρητών και ανάληψης χρέους.

Η Sony Pictures Entertainment (SPE) θα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρησης, δήλωσε προηγουμένως πηγή στο Reuters, και θα διαχειρίζεται την Paramount, της οποίας η κινηματογραφική βιβλιοθήκη περιλαμβάνει τα «Star Trek», «Mission: Impossible» και Indiana Jones, μαζί με τηλεοπτικούς χαρακτήρες όπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης.

Οι μετοχές της Paramount έχουν πέσει περισσότερο από 65% από το 2019, χάνοντας περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Στην τιμή κλεισίματος της Τετάρτης των 12,26 δολαρίων, η εταιρεία (Paramount) αποτιμάται στα 7,67 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Το χρέος της ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος – Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης
Επικαιρότητα |

«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος - Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης

Το προεκλογικό όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ακρίβεια των πολυεθνικών είναι θέμα σημερινής ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας