Διορθωτικά κινείται σήμερα η Wall Street, δείχνοντας σημάδια κόπωσης μετά από πέντε ημέρες ανόδου, το μεγαλύτερο σερί που έχει καταγράψει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,04% στις 38.867 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,24% στις 5.175 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,44% στις 15.260 μονάδες.

Μικρή άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Uber σημειώνουν πτώση περίπου 6%, καθώς εξέπληξε αρνητικά την αγορά με τις ζημίες που ανέφερε, όπως και με τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα από κρατήσεις.

Από την άλλη, άλμα 14% για την Reddit, καθώς ανακοίνωσε για πρώτη φορά δημόσια τα αποτελέσματά της. Τα έσοδα ανήλθαν στα 243 εκατ. δολάρια από 163,7 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και ξεπερνώντας και τις εκτιμήσεις της LSEG για 212,8 εκατ. δολάρια.

Σχεδόν το 85% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματα τους, δίνοντας τον τόνο στην αγορά. Από αυτές, περίπου το 80% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

Στο μεταξύ, το “σκοτσέζικο ντους” της αγοράς από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve συνεχίζεται, καθώς ο Πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι πιθανό να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις στα επιτόκιά της, αλλά δεν μπορούσε να αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο Milken Institute στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, ο Kashkari είπε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια εάν χρειαστεί. Σημείωσε ότι η τελευταία έκθεση για τις μισθοδοσίες έδειξε χαμηλότερη από την αναμενόμενη άνοδο και ήταν «πιο ήπια από το αναμενόμενο, αλλά όχι ήπια».

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 2,6% την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) του Mortgage Bankers Association (MBA).

Το μέσο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε στο 7,18% έναντι 7,29% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δείκτης αγορών αυξήθηκε στις 144,2 από 141,7 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο δείκτης αναχρηματοδότησης διαμορφώθηκε στις 477,5 μονάδες, από 456,9 πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street