Θετικά κινήθηκαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας το ανοδικό τους σερί, καθώς βρήκαν “καύσιμα” από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των τροφίμων να κερδίζει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 8.354 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,31% στις 18.488 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,77% στις 8.137 μονάδες.

Διορθώνει μετά το ανοδικό σερί η Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Anheuser Busch Inbev σημείωσε άνοδο 4% αφού η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο δήλωσε ότι ο όγκος της μειώθηκε λιγότερο από τον αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο και υποστήριξε την καθοδήγησή της, καθώς η απόδοση τριών μηνών ήταν ενθαρρυντική.

Επίσης, η μετοχή της Siemens Energy κατέγραψε άνοδο 12,8% αφού αύξησε τις προοπτικές έτους για τις πωλήσεις, τα λειτουργικά κέρδη και τις ελεύθερες ταμειακές ροές. Η Siemens Energy ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της να αντικαταστήσει τον επικεφαλής του προβληματικού τμήματος ανεμογεννητριών της, επισημαίνοντας επίσης τις περικοπές θέσεων εργασίας και παραγωγικής ικανότητας.

Από την άλλη, η μετοχή της BMW υποχώρησε πάνω από 3% αφού ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι αναμένει μια μικρή πτώση στα κέρδη προ φόρων φέτος λόγω του υψηλότερου κόστους έρευνας και ανάπτυξης, κατασκευής και προσωπικού. Επίσης, ανέφερε πτώση του περιθωρίου κέρδους του πρώτου τριμήνου στην αυτοκινητοβιομηχανία της.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στον γερμανικό μεταποιητικό τομέα μειώθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, αλλά κινήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο. Εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε κατά 3,4% σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή στον κλάδο μειώθηκε κατά 3,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Η μείωση της παραγωγής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της παραγωγής ενέργειας κατά 4,2%, ακολουθούμενη από τη μείωση της παραγωγής καταναλωτικών αγαθών κατά 1,4%. Ωστόσο, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,1%.

Εθνική και Cenergy στην “πρώτη θέση” του άλματος του ΧΑ

Με ένα άλμα… υψηλής συναλλακτικής ποιότητας διαπέρασε και τις 1.470 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ξέσπασε ανοδικά μετά από την πολυήμερη ανάπαυλά του, καλύπτοντας ετεροχρονισμένα το έδαφος των θετικών αποδόσεων με τις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,47% στις 1.473,53 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.464,74 μονάδων (+0,86%) και 1.475,93 μονάδων (+1,63%). Ο τζίρος ανήλθε στα 210,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 43,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 5,5 εκατ. τεμάχια αξίας 26,8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,67% στις 3.582,57 μονάδες, ενώ στο +0,17% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.370,42 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,18% στις 1.273,53 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές