Ξενυχτισμένος από τη μεταμεσονύκτια ηχορύπανση, ένας κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο χρειάστηκε να καλέσει τους δημοσιογράφους και τις κάμερες για να λύσει το πρόβλημα με τα ρομποτικά ταξί που κορνάρουν όλο το 24ωρο.

Google: Νέα δικαστική ήττα για τον τεχνολογικό κολοσσό

Ο Ράντολ Ουάιτ, 57 ετών, ζει στη γειτονιά του Σάουθ οφ Μάρκετ, εκεί όπου η εταιρεία Waymo, η οποία ανήκει στον όμιλο Alphabet της Google, νοίκιασε ένα πάρκινγκ για τα αυτόνομα ταξί της.

Καθώς τα ταξί συνωστίζονται μπαίνοντας και βγαίνοντας στον χώρο στάθμευσης, ορισμένα κορνάρουν αδιαφορώντας αν είναι περασμένα μεσάνυχτα.

Στην αρχή ο Ουάιτ βρήκε αστεία τα ρομποταξί που κορνάρουν μόνα τους, σύντομα όμως απηύδησε και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Waymο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

«Δεν υπάρχει κανείς να πάω να μιλήσω αφού είναι ρομποταξί. Αυτό είναι το μόνο ενοχλητικό, απλά φωνάζεις στο κενό» είπε ο Ουάιτ στους Los Angeles Times.

Το βίντεο που ανέβασε ο Ουάιτ σύντομα έγινε είδηση όχι μόνο στο Σαν Φρανσίσκο αλλά σε όλη την Καλιφόρνια, οπότε η Waymo αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το θέμα.

«Αναγνωρίσαμε την αιτία και βρισκόμαστε στη διαδικασία εφαρμογής μιας λύσης» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στους LA Times.

Τα κορναρίσματα, όπως προέκυψε, είναι μια προειδοποίηση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης σε αργές ταχύτητες, όπως για παράδειγμα όταν κάνει κανείς όπισθεν χωρίς να κοιτάξει τι βρίσκεται πίσω του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες