Κίνηση συμβολισμού, που παράλληλα εκτιμάται ως πολιτική παρέμβαση, έκανε το Twitter εγκαινιάζοντας emoji για την Συμμαχία Τσάι με Γάλα (Milk Tea Alliance), την παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση υπέρ της δημοκρατίας που ένωσε τους διαδηλωτές κατά του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ και την Ταιβάν με τους διαδηλωτές στην Ταυλάνδη, την Μιανμάρ και αλλού.

Οι ακτιβιστές καλωσόρισαν την ανακοίνωση του emoji –ένα λευκό φλυτζάνι σε υπόβαθρο τριών χρωμάτων που εκπροσωπούν διαφορετικές σκιές τσαγιού με γάλα στην Ταυλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και την Ταιβάν- στην πρώτη επέτειο του κινήματος. Το κίνημα ξεπήδησε από ένα πόλεμο που ξέσπασε στο Twitter όταν κινέζοι εθνικιστές κατηγόρησαν έναν νεαρό Ταυλανδό ηθοποιό και την κοπέλα του ότι υποστήριζαν τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ και την ανεξαρτησία της Ταιβάν. Το όνομα του κινήματος προήλθε από το κοινό πάθος για γλυκά ροφήματα τσαγιού στις τρείς χώρες.

«Εχουμε δεί περισσότερα από 11 εκατομμύρια Tweets με το hashtag #MilkTeaAlliance την προηγούμενη χρονιά,» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Twiter, το οποίο είχε παρουσιάσει emojis για τα κινήματα των #MeToo και #BlackLivesMatter.

Η Κίνα έχει μπλοκάρει το Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ασία